Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ κατέβαλε στους εργαζομένους του έργου Άκτιο-Αμβρακία το ελληνικό Δημόσιο


 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 
Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία

 Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ κατέβαλε στους εργαζομένους του έργου Άκτιο-Αμβρακία το ελληνικό Δημόσιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου.
     Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, καταβλήθηκαν δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό άξονα Βορρά – Νότου (Αμβρακία), συνολικού ποσού 947.297,77 €, σε βάρος των πιστώσεων του έργου.....



    α δεδουλευμένα αφορούν στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2012 συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τους εισφορών.
     Οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Πρόκειται για 174 εργαζομένους στις τέσσερις εργολαβίες τις οποίες έχουν αναλάβει οι τεχνικές εταιρείες «Ιόνιος ΑΕ», «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ» και «CONSORZIO STABILE ITALIMPRESE».
     Η πληρωμή θα παρακρατηθεί από τους επόμενους λογαριασμούς των αναδόχων εταιρειών, μέσω της έγκρισής τους από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης (2350/ΚΕ510/14.08.2012), ύψους 300.000 €, που αφορούσε στο ίδιο έργο.
     Ο αναπληρωτής Υπουργός Στ. Καλογιάννης δήλωσε: «Με την εξόφληση των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, από πιστώσεις των ίδιων των έργων, εκτιμούμε ότι μπορούν πλέον τα εργοτάξια να ανοίξουν και πάλι στον σημαντικό αυτό άξονα για την Δυτική Ελλάδα».

Κασσιανός Τζέλης

6 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΤΩΤΟΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΤΑ 174 ΕΡΓΑΖ 900000 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΙΣΘΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΣΤ ΠΟΙΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤ ΓΙΑ 175 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΟΙΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Τ Ο Ε Ρ Γ Ο ΔΕΝ Ξ Ε Κ Ι Ν Α Ε Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο