Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τριανταφύλλου Μαρία: Ελλιπής στελέχωση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου


       Με ερώτηση της προς τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία  Τριανταφύλλου έθεσε το θέμα τις ελλιπούς στελέχωσης των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

Προς:  τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα:  Ελλιπής στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου....



     Για τρία ολόκληρα χρόνια η ελλιπής στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου είναι μια πραγματικότητα.
     Η Μνημονιακή πολιτική επιτείνει το πρόβλημα, το οποίο γιγαντώνεται από το Σεπτέμβριο του 2011 και μετά, με την αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης από το φόβο της εφεδρείας.
      Γνωρίζετε ήδη ότι στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου προβλέπονται 49 θέσεις Γραμματέων, 20 θέσεις Επιμελητών και 1 θέση Δακτυλογράφου σύμφωνα με το οργανόγραμμα του 1988.
      Γνωρίζετε, επίσης, ότι από τις παραπάνω θέσεις υπηρετούν 20 Γραμματείς, 14 Επιμελητές και κανένας Δακτυλογράφος, δηλαδή το 50% και πλέον των θέσεων που προβλέπονται είναι κενές.
     Οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου εξυπηρετούν πάνω από 100.000 πολίτες, οι οποίοι κατοικούν σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων.
     Από το έτος 1988 μέχρι και σήμερα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Δικαστηριακή ύλη έχει αλλάξει. Οι υποθέσεις και τα αντικείμενα έχουν αυξηθεί στις Εισαγγελίες και τα Πρωτοδικεία. Μετά δε από την εφαρμογή του νέου νόμου 4055/12 αυξήθηκε – και θα αυξηθεί, ακόμη, από το Σεπτέμβριο – δραματικά η ύλη των Ειρηνοδικείων.
     Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείων Μεσολογγίου έχει κάνει επανειλημμένως υπομνήματα και αναφορές που περιγράφουν αδρομερώς την κατάσταση στις Δικαστικές Υπηρεσίες της αρμοδιότητάς του.
     Προκύπτει αδήριτη ανάγκη άμεσης πρόσληψης υπαλλήλων για τη στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Δεν είναι μόνο η κραυγή αγωνίας των Δικαστικών Υπαλλήλων που επιτάσσει άμεσες προσλήψεις αλλά η δυσλειτουργία που παρατηρείται λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  για τη γρήγορη, απρόσκοπτη και ορθή απονομή της δικαιοσύνης και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
    Δυστυχώς, οι πολλές τροποποιήσεις που έχουν γίνει για την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων δεν απέδωσαν, αντίθετα δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα μεταφέροντας τα από τη μια υπηρεσία στην άλλη.
     Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω οι δικηγόροι και οι πολίτες να έρχονται σε καθημερινή προστριβή και αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και φοβερή πίεση αναγκαζόμενοι να μεταφέρουν εργασία στο σπίτι τους και έχοντας πάνω από τα κεφάλια τους τη δαμόκλεια σπάθη του λάθους, των παραλείψεων και των καθυστερήσεων λόγω του όγκου εργασίας.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για την άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου;
2.-Προτίθεται να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις υπαλλήλων που θα καλύψουν τα κενά στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου υλοποιώντας έτσι τη δέσμευσή της Πολιτικής Ηγεσίας για ταχεία απονομή δικαιοσύνης αλλά και τη λαϊκή προσδοκία και απαντοχή για απρόσκοπτη και αμερόληπτη απονομή δικαιοσύνης;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Τριανταφύλλου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο