Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Λουκέτο» στο Ναό του Αγίου Κοσμά στα Παλιάμπελα


      Απίστευτα πράγματα! Η αστυνομία χθες βράδυ τοποθέτησε λουκέτα και σφράγισε το Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.
    Οι Αστυνομικοί από το Αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας ως όριζε η διαδικασία αφού πρώτα τοιχοκόλλησαν την υπ’ αριθμ. 55/16.8.2012 Πράξη του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. ΚΟΣΜΑ με την οποία ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας και «απαγορεύει ρητώς την εφεξής λειτουργία του, διατάσσοντας αρμοδίως το κλείσιμο αυτού», στη συνέχεια σφράγισαν το ναό, αφού τοποθέτησαν αλυσίδες με λουκέτα και στις  3 εισόδους του.....
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ...


   
   Σίγουρα η δυσμενής αυτή εξέλιξη τραυματίζει όλους τους πιστούς και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση, καθώς η εικόνα της εκκλησίας με τα λουκέτα λειτουργεί αρνητικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στα Παλιάμπελα να τα έχουν χαμένα.
      Να επισημάνουμε ότι η ένταση στα Παλιάμπελα δημιουργήθηκε  από την πρόθεση του αρχιμανδρίτη Ανατόλιου Ψυχογιού να λειτουργήσει σήμερα ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας στον ιδιωτικό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται μέσα στο χώρο και δίπλα από την ακαδημία.
     Ως γνωστόν ο αρχιμανδρίτης αποχώρησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε  στη σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου (στην παράταξη του σχισματικού «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου) και ανακηρύχθηκε  «Μητροπολίτης Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος».







11 σχόλια:

  1. Αίσχος !!!!! Μόνο οι Τούρκοι και οι κομμουνιστές σφράγιζαν εκκλησίες. Να αφήσειο μητροπολίτης τους εγωισμούς.Ο παπα Ανατόλιος έψαλε σήμερα στην αυλή του σπιτιού του και εκεί ήταν πολύς κόσμος όλο το χωριό ήταν εκεί για να τον στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας! Φίλε ανώνυμε τα επιχειρήματά σου είναι νηπιακά και απλά με μεγάλή ευκολία χαρακτηρίζεις χωρίς να έχεις ιδέα. Τι εγωισμός; γνωρίζεις τι εστί παλαιοημερολογητισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς δεν έγινε Λειτουργία αλλά αρτοκλασία, κόσμος δεν πήγε παρά μόνο οι συγγενείς του, μην παίζουμε με τους Ιερούς κανόνες, εκείνος που δεν τους σέβεται παροργίζει το Θεό!

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, να παρουσιάζετε τα αληθινά γεγονότα και όχι αναλήθειες, γιατί με το Θεό δεν παίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)ο μητροπολιτης εχει συμφωνα με τον νομο,το δικαιωμα να μην επιτρεπει την τελεση ακολουθιων απο κληρικους αλλης δικαιοδοσιας(εν προκειμενω ο Ανατολιος)
    2)αν ειναι αληθεια οτι λειτουργησε και ειχε κοσμο,θα ηθελες αγπητε φιλε ανωνυμε(11.27)να μας ενημερωσεις ποτε εγιναν παλαιοημερολογητες ολοι αυτοι που παραβρεθηκαν στην ακολουθια που τελεσε ο παλαιοημερολογιτης πλεον Ανατολιος?
    η παραταξη των γοχ που ανηκει ο εν λογω κληρικος,απαγορευει να παριστανται στις ακολουθιες,ανθρωποι που δεν ειναι παλαιοημερολογητες.αρα η οι παλιαμπελιωτες εγιναν παλαιοημερολογητες,η ο Ανατολιος τα εχει λιγο μπερδεμενα..........
    η.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σφραγισμένες εκκλησίες ήρθαμε εκατοντάδες χρόνια πίσω. Κατάρρευση των πάντων. Έλεος !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:50 Το έλεος να το πεις αλλού, εκεί που μας κλέβουν εκεί που η ΕΛΛΑΔΑ μας πάει του βάθου και όχι για θέματα Εκκλησιαστικά τα οποία δεν έχεις ιδέα. γιατί αν ήξερες δεν θα μίλαγες... hello!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι εσεις που γραφετε αυτα τα σχολια ειστε παλιαμπελιωτες?ημουν εκει στην αυλη του σπιτιου του παπα Ανατόλιου.Εσάς απλά σας τα είπαν δε τα ειδατε σας τα ειπαν!δεν εγινε κανενας προς το παρον παλαιοημερολογήτης στα παλιαμπελα αλλά όσοι ειμασταν εκει ξέρουμε πολυ καλά τον πατριώτη μας ξέρουμε την προσφορά του ξερουμε ποσο πολυ αγαπαει το χωριό του και γι'αυτο ειμασταν εκει για να τον στηρίξουμε στον πολεμο που δεχεται.με τη συμπεριφορα του δεσπότη μουσουλμανοι θα γινομαι οχι μονο παλαιοημερολογήτες.Σα πολλα κακά δεν εχει κανει στην περιοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οσο για το αν παιζουμε με τους κανόνες η οχι ρωτήστε τον παπα που ειναι στα παλιάμπελα αν τους ξέρει και παιζει η όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα βοηθήσουμε το παπα Ανατόλιο να φτιάξει πάλι άλλη δική του εκκλησία και ειμαστε σιγουροι οτι θα τα καταφέρει.η περιουσία του ειναι μόνο τα ρουχα που φοραει και τιποτα αλλο.δεν εγινε παπας γιατι δεν ειχε δουλεια η δεν ειχε τιποτε αλλο να κανει.εγινε παπας γιατι το αγαπουσε.δεν ηταν οικοδόμος και εμεινε χωρις δουλειά και εγινε παπας για να ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε 12:47, με συγχωρείς, αλλά τότε δεν είστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά οπαδοί του Ανατολίου. Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ ποιά είναι η συμπεριφορά του Δεσπότη τη οποία στηλιτεύεις; επίσης ποιά είναι τα πολλά κακά που έχει διαπράξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και λειτουργία εγινε 12.12 και αρτοκλασια εγινε και πολυ κοσμο ειχε εσυ γραφεις αναληθεις γιατι δε γνωρίζεις.γραφεις οτι σου λενε η οτι σε συμφερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο