Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ένα φάκελο από κάθε δήμο περιμένει ο Στυλιανίδης


     Ο φίλος μας Νώντας Νικάκης από τη Βόνιτσα μας έστειλε το δημοσίευμα «Ένα φάκελο από κάθε δήμο περιμένει ο Στυλιανίδης» και στο εισαγωγικό του σημείωμα, μας γράφει:

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ.
    Π.Χ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΙΚΡΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.  ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ....


     ....ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΒΑΛΤΟ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Π.Χ. ΤΟΥ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΔΟΣ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΠΑ  ΚΛΠ ΚΛΠ.  Η Π.Χ. ΝΙΟΧΩΡΙ, ΚΑΤΟΧΗ! ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ;  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!

 ΜΑΚΑΡΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΩΣ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .
............................
Ένα φάκελο από κάθε δήμο περιμένει ο Στυλιανίδης

ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ  ΔΗΜΩΝ

325 φακέλους, έναν από κάθε δήμο περιμένει από Σεπτέμβριο στο γραφείο του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Συλιανίδης όπως δήλωσε στη συνεδρίαση συνάντηση με την ΚΕΔΕ. 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι θέλει να δει έναν – έναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δήμος με τις ιδιαιτερότητές του.

Ετσι στην συνάντηση με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ο Υπουργός έβαλε τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί σε νομικό επίπεδο.

Ο πρώτος αφορά την αναμόρφωση του Καλλικράτη και γι αυτό κάλεσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ να ετοιμάσει πλήρη φάκελο με όλες τις αλλαγές, δυσλειτουργίες, δυσκολίες και παρεμβάσεις που χρειάζονται για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δήμοι. Ο Υπουργός δήλωσε ότι με αυτόν τον φάκελο θα κάνει συναντήσεις με όλα τα κόμματα και θα τον πάει στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σε νομικές διατάξεις που αφορούν συναρμόδια υπουργεία. Και γι αυτό κάλεσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ να ετοιμάσει ειδικό φάκελο και να οριστούν συναντήσεις με κάθε συναρμόδιο υπουργό για να επιλυθούν τα θέματα.

Και ο τρίτος άξονας αφορά στην έκθεση κάθε δήμου ξεχωριστά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
Ο Υπουργός στο πλαίσιο του πρώτου άξονα ενημέρωσε την ΚΕΔΕ ότι ήδη έχει προτείνει την σύσταση ειδικής επιτροπής στο Υπ. Οικονομικών με σκοπό να λύνονται άμεσα και από πρώτο χέρι τα θέματα της Αυτοδιοίκησης με συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο του τρίτου άξονα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί όλους τους δήμους της Ελλάδας έναν – έναν από άκρη σε άκρη για να λάβει άμεση γνώση των ιδιαίτερων προβλημάτων. 

Στο ίδιο άλλωστε κλίμα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αθανασίου δήλωσε ότι το θέμα των προσλήψεων σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους ανοίγει καθώς αυτοί έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες λειτουργίας με τεράστια κενά και αδύναμες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο