Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Ενισχύεται ο εξοπλισμός της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, βάρος στην οδική ασφάλεια


        Σημαντική αναβάθμιση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνεται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δημοπράτηση για την απόκτηση νέου εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. με πόρους προερχόμενους από το ΕΣΠΑ.
     Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σειρά αποφάσεων που επιτρέπουν, με συγχρηματοδότηση κοινοτικών πόρων, την διενέργεια σειράς διαγωνισμών για την απόκτηση του νέου εξοπλισμού της Αστυνομίας ο οποίος αναλυτικά είναι:....



-Οκτώ οχήματα τύπου τζιπ, αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
-Δύο οχήματα Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
-39 αστυνομικά οχήματα, αρχικού προϋπολογισμού 975.000 ευρώ.
-4 συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ.
-Πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες αρχικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.
-7 αλκοολόμετρα, αρχικού προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

Η συνολική αρχική δαπάνη ανέρχεται στο 1,9 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί, όπως αναεφέρθη, από τους πόρους του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

«Η ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα και αυτός είναι ο λόγος που εργαστήκαμε προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους της προμήθειας αναγκαίων οχημάτων, δικύκλων αλλά και μέσων τροχαίου ελέγχου. Η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες αποτελεί για την περιφερειακή αρχή σταθερή επιλογή την οποία και υπηρετούμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «με τον νέο εξοπλισμό διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες της Αστυνομίας και στο μέτωπο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Ελλάδα, τομέας εξαιρετικά κρίσιμος εξαιτίας και του αναχρονιστικού εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής».

1 σχόλιο:

  1. Τόλης ο Θεόμουρλος30 Αυγούστου 2012 στις 9:52 μ.μ.

    Καλά ρε παιδια ποσο στοιχίζουν η καθε μια μοτοσυκλετα, το καθε ρανταρ, το καθε αλκολομετρο? Πολυ χρήμα πέφτει, αν αληθεύουν τα νούμερα, σε δύσκολες εποχές. Αραγε σε ποιές τσέπες θα πάνε τα υπερτιμολογημένα? Ε ρε σανίδα που θέλουν μερικοί...... Κι εσύ κορόιδο λαέ, φάε σκα.. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο