Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι..» του Αλέξανδρου Κυριαζή


      Μέσα σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Εν Μπαμπίνη πλανώμενοι..» του Αλέξανδρου Κυριαζή, την  Κυριακή 12 Αυγούστου 2012,  στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου, την οποία διοργάνωσε η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης»,  με την στήριξη του:  ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου.....



       Οι εξαίρετοι ομιλητές, με τον  συντονισμό  του καθηγητή Πανεπιστημίου και προέδρου της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας  Παναγιώτη Κοντού, αναφέρθηκαν στο έργο του Αλέξανδρου Θ. Κυριαζή τονίζοντας ότι πρόκειται για έργο ιστορικής αξίας που μας βοηθά να  διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αντλήσουμε έμπνευση από μια δύσκολη εποχή.
     Την παρουσίαση άνοιξε ο Γιατρός από την Μαχαιρά Σπύρος Μακρυπίδης, ο οποίος τόνισε τον ιστορικό πλούτο του βιβλίου και την συμβολή του στην καταγραφή της ιστορίας της Μπαμπίνης.
      Αμέσως μετά μίλησε η φιλόλογος εκπαιδευτικός Φρόσω Β. Χρυσικού, η οποία ανέδειξε την αξία του έργου με επιστημονική και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση.
    Στη συνέχεια ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης με γλαφυρότητα έκανε λόγο και μίλησε με θερμά λόγια για το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και το συγγραφέα του.
    Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας Αλέξανδρος  Κυριαζής ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να καταπιαστεί με το θέμα λέγοντας ότι αποτελεί  καταγραφή  των παιδικών και εφηβικών αναμνήσεων από το χωριό του την Μπαμπίνη Ξηρομέρου.

Προβλήθηκε το Ντοκιμαντέρ «Μπαμπίνη» του Τάκη Μπαμπούρη
     Παπαδιαμαντικές εικόνες και μυρωδιές από τα παλιά ξεχύθηκαν απ την προβολή του Ντοκιμαντέρ «Μπαμπίνη» του Αστακιώτη σκηνοθέτη Τάκη Μπαμπούρη. 
      Οι Παλιές φωτογραφίες από την ζωή του χωριού κατά τον προηγούμενο αιώνα, ήταν σημείο αναφοράς για να θυμούνται οι παλιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι.



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο