Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

O Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στα έργα επί του οδικού δικτύου


       Τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας στα οποία εκτελούνται επείγουσες εργασίες συντήρησης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή.
      Το πρώτο σημείο είναι επί της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος της Ρίζας, όπου συνεργεία αποτελούμενα από το προσωπικό που έχει προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις υπό την επίβλεψη των τεχνικών της Περιφέρειας εκτελούν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της οδού.....



     Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα συνεργεία που εκτελούν ανάλογες εργασίες συντήρησης στην είσοδο της εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών και τέλος επισκέφθηκε τα συνεργεία που εργάζονται στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο τμήμα Σαγεϊκων-Λάππα. Στο τμήμα αυτό οι εργασίες αφορούν αφενός μεν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η εργολαβία ύψους 300.000 ευρώ που αφορά τις αποκαταστάσεις των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι κλέφτες χαλκού, στο φωτισμό και την φωτεινή σηματοδότηση του δικτύου.

      «Είναι αδιανόητο» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, «μέσα στη συγκυρία που περνάμε να είμαστε αναγκασμένοι να διαθέτουμε χρήματα των φορολογουμένων για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις κλοπές χαλκού. Η εξάρθρωση και παραδειγματική τιμωρία των κυκλωμάτων που κλέβουν χαλκό και καταστρέφουν το φωτισμό και τη φωτεινή σήμανση του οδικού δικτύου, πρέπει να γίνει επείγουσα προτεραιότητα των διωκτικών αρχών». 
      Σε όλες τις περιπτώσεις ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για εργασίες στοιχειώδους συντήρησης σε ένα δίκτυο εγκαταλελειμμένο για χρόνια ενώ επίσης υπογράμμισε ότι οι πραγματικά σημαντικότερες παρεμβάσεις είναι αυτές που έπονται με τις μεγάλες εργολαβίες συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, στα όρια της Περιφέρειας, της Πατρών-Πύργου και της Αντιρρίου-Ιωαννίνων, επίσης στα όρια της Περιφέρειας, και που έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.   
        «Μέσα σε απίστευτα δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις που θα μας επιτρέψουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σοβαρές παρεμβάσεις συντήρησης του βασικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας που έχει παραμείνει για χρόνια στην τύχη του», τόνισε σε δηλώσεις του ο Απόστολος Κατσιφάρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο