Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Νίκο τα λόγια σου ήταν άκρως συγκινητικά. Τα κρατάμε σαν οδηγό.

 
πηγή facebook: Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Νίκο τα λόγια σου ήταν άκρως συγκινητικά . Τα κρατάμε σαν οδηγό .
………………………………
Αγαπητοί Συντοπίτες,
Αγαπητοί Συνδημότες,
Φίλες και Φίλοι!
Να ξεκινήσω λέγοντας ευχαριστώ για την τιμή που μου γίνεται να απευθύνω λίγα λόγια, σκέψεις, εν όψει των μεθαυριανών εκλογών.
Υπάρχει ένα πράγμα που φτάνει στο προορισμό μας πριν από εμάς, πριν ακόμα πατήσουμε εκεί το πόδι μας, και που παραμένει και αφού φύγουμε;
Ξέρετε ποιο είναι ;
Και είναι ίσως και το μόνο που είναι «δικό» μας και μας ακολουθεί και στη ζωή και στο θάνατο.
Η φήμη μας!
Εκεί ίσως οφείλεται το γεγονός ότι πολλοί πλούσιοι κάνουν αγαθοεργίες στο τέλος της ζωής τους διεκδικώντας υστεροφημία!
Ανήκω σε κεινη την κατηγορία των Ξηρομεριτών που έφυγαν και ζουν με το όνειρο της επιστροφής. Ασφαλώς δεν είμαι ο μόνος ! Πολλοί αν όχι όλοι μας έχουμε εδώ ένα κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής μας.
Θα βάλω στην άκρη τους συναισθηματισμούς και να πω οτι τόσο η σημερινή μου παρουσία, αλλά και η ως τώρα συμμετοχή μου στη επιτροπή για τη ΠΟΑΥ είχε να κάνει με αυτό το ταπεινό κίνητρο που λέει:
Να αλλάξουμε το αφήγημα !
Να παλέψουμε για ένα τόπο που αξίζει να μείνεις και που να είναι ελκυστικός να γυρίσουν όσοι έφυγαν. Γιατί όχι και να γίνει προορισμός για ξένους, αυτό θα μπορούσε να είναι το όραμα μας!
Να ανοίξω μια παρένθεση και να τονίσω και πάλι σχετικά με τη ΠΟΑΥ: ότι αυτό που επιδιώξαμε είναι η δημιουργία μιας δίκαιης διευθέτησης που δεν θα βλάπτει τους εργαζόμενους αλλά θα δίνει την ευκαιρία ανάπτυξης άλλων δραστηριοτήτων.
Ψάχνω τις λέξεις να περιγράψω τον τόπο μας:
  • Μαραζώνει …
  • Μικραίνει…
  • Φτωχαίνει …
  • Λιγοστεύουμε …
  • Φεύγουμε …
Η αξία των σπιτιών και χωραφιών μειώνεται. Δεν υπάρχουν δουλειές και αυτές που υπάρχουν δεν αποφέρουν αρκετά ώστε να μπορούν να στηρίξουν αλλά επαγγέλματα και να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει η κοινωνία!
Δεν θα αναφέρω αριθμούς αλλά τη δική μου εμπειρία: Έχω περπατήσει τις χώρες της Ευρώπης από άκρη σε άκρη … από τη Φιλανδία ως την Ιταλία, από την Βουλγαρία ως την Αγλλία και από την Πορτογαλία ως την Πολωνία.
Κανένας τόπος με τα δικά μας χαρακτηριστικά και δυνατότητες, και μετά απο 43 σχεδόν χρόνια στην ΕΕ δεν είναι σε τέτοια κατάσταση.
Και για να συνδέσω τα δυο θέματα που έβαλα: τόσο η φήμη του πολιτικού μας βίου, όσο και η προσπάθεια μας στα κοινά δεν θα φέρει αποτελέσματα για το σύνολο αν δεν στηρίζεται σε τρεις αρχές:
Οργάνωση, Δικαιοσύνη, και Διαφάνεια!
Δεν έχει σημασία πόσο τέλειο είναι το πρόγραμμα ενός συνδυασμού αφού όλοι ξέρουμε τα προβλήματα: Βιολογικός, Νερό, Οδοποιία, κλπ, κλπ. Τίποτα δεν θα έχει αξία αν δεν στηρίζεται σε αυτές τις βάσεις.
Να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και να τους καλέσω ακόμα και αν δεν εκλεγούν, όπως και όλους εμάς τους πολίτες, να σταθούμε στο πλευρό της καινούριας δημοτικής αρχής.
Θέλω να απευθυνθώ στον τωρινό και αυριανό Δήμαρχο τον κ Γιάννη Τριανταφυλλάκη και να πω:
Κύριε Δήμαρχε, Αγαπητέ Γιάννη …πριν τέσσερα χρόνια και ενώ δεν γνωριζόμαστε σου έστειλα μια επιστολή και σου μίλησα για τούτο το κορίτσι. Τον όμορφο τόπο μας που στα δικά μου μάτια ήταν ένα βιασμένο κορίτσι. Και μας έκανες το χατήρι να κρατήσεις την ελπίδα του ζωντανή, του έδωσες το χέρι να ακουμπήσει, να σταθεί στα πόδια του, άρχισες να μαζεύεις τα κουρέλια του, να το καθαρίζεις, να το ντύνεις με έργα, να ολοκληρώνεις προηγούμενα και να σχεδιάζεις νέα …
Γνωρίζοντάς σε είδα από πρώτο χέρι τη διαφορά μεταξύ μάνατζερ και ηγέτη: όπου ο πρώτος κάνει τα πράγματα σωστά ενώ εσύ [ως ηγέτης] κάνεις τα σωστά πράγματα!
Όλοι εμείς απόψε εδώ προσδοκούμε και προσβλέπουμε σε σένα αλλά και τους συνεργάτες σου αυτό που λέει το όνομά σας: την ελπίδα, είστε Δύναμη ελπίδας.
Όμως μόλις άρχισες, μόλις αρχίσατε, μπορείτε ακόμα καλύτερα, και θέλουμε ακόμα ψηλότερα.
Νομίζω οτι και οι πολιτικοί σου αντίπαλοι αναγνωρίζουν το γεγονός οτι έχεις τις ικανότητες να αφήσεις την σφραγίδα σου σε αυτό τον τόπο και κληρονομιά την καλή σου φήμη!
Αυτά λοιπόν τα χρόνια έχτισες την φήμη του ικανού. Και καθώς για πολλούς από τους προκατόχους σου οι λέξεις Οργάνωση - Δικαιοσύνη - και Διαφάνεια ήταν λέξεις άγνωστες ο μόνος αντίπαλος σου, ή καλύτερα ο μόνος αντίπαλος σας είναι ο εαυτός σας και το που θα βάλετε τον πήχη.
Που θα βάλετε τον πήχη για ακόμη περισσότερη οργάνωση!
Για ακόμη περισσότερη δικαιοσύνη!
Για ακόμη περισσότερη Διαφάνεια!
Κλείνω λέγοντας ότι πάλι συντάσσομαι μαζί σου και μαζί σας,
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη,
Το έχουμε ανάγκη,
Με τη Νίκη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο