Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου δήμου Φώτη Δ. Νικολέ απο τον Πρόδρομο Ξηρομέρου με τον Γιάννη Τριανταφυλλακη

 


Στo XiromeroNews αυτή τη φορά θα κάνουμε μια διαφορετική συνέντευξη, πέρα απο τα τετριμμένα. Αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα και να γνωρίσουμε ένα νέο υποψήφιο σε ηλικία αλλά και πρωτάρη στον πολιτικό στίβο, το Φώτη Δ. Νικόλέ απο τον Πρόδρομο.......




XiromeroNews: Φώτη σε καλωσορίζουμε στο XiromeroNews. Ας μπούμε κατευθείαν στα βαθιά.

Αρχικά πες μας μερικά λόγια για σένα.

 

Φ.Ν: Όπως προείπατε, είμαι ο Φώτης Νικολές του Διονυσίου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πρόδρομο Ξηρομέρου, εργάζομαι στην Ελληνική Αστυνομία και επι χρόνια υπηρετώ τον Πολιτιστικο Συλλόγο Απανταχού Προδρομιτών Ξηρομέρου “Ο Άγιος Ιωάννης”, έχοντας θητεύσει σε αρκετές θέσεις του Δ.Σ (Πρόεδρος κλπ)


XiromeroNews: Πως πήρες την απόφαση να είσαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;

 


Φ.Ν: Θεωρώ πως βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία απο πλευράς ωριμότητας, εμπειρίας και όρεξης για προσφορά στα κοινά του τόπου μας. Πάντα όπου και να βρισκόμουν λόγω της δουλειάς μου, ο νους μου ήταν στα πάτρια εδάφη. Έχοντας ήδη περίπου μια δεκαετία ενασχόλησης με το Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μου, με δράσεις, δρώμενα καθώς και τριβή με τον κόσμο, μετά από συζήτηση με το Γιάννη Τριανταφυλλάκη, θεώρησα πως ήταν η σωστή στιγμή για να κάνω το επόμενο βήμα και να είμαι υποψήφιος.



XiromeroNews: Γιατί με το Γιάννη Τριανταφυλλάκη;

 

Φ.Ν:  Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως σέβομαι όλους τους υποψηφίους.

Η απάντηση στην ερώτηση “γιατί με το Γιάννη Τριανταφυλλάκη είναι απλή”.

Γιατί τα 4 χρόνια που βρίσκεται στα ηνία του Δήμου είδα πραγματικά να γίνονται βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Μπήκαν οι βάσεις για να αρχίσει κάτι καλό για το Δήμο μας. Επίσης με κέρδισε ο ίδιος ο Δήμαρχος, το όραμα και το πρόγραμμά του, καθώς και οι ευκαιρίες που δίνει σε νέους ανθρώπους να βγούν μπροστά για το καλό του Δήμου μας,

 

XiromeroNews: Πόσο θεωρείς οτι εσείς οι νέοι σε ηλικία μπορείτε να προσφέρετε στη διοίκηση ενός Δήμου;

 

Φ.Ν: Αν παρατηρήσετε καλά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, αποτελείται από ένα μείγμα παλαιών και έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών σε συνδυασμό με αρκετούς νέους, μορφωμένους, γεμάτους ενέργεια, παραστάσεις και διάθεση για προσφορά. Ο συνδυασμός μας είναι ο καταλληλότερος για να μπορέσουν οι νέοι να προσφέρουν αυτά που πραγματικά θέλουν και μπορούν

 

XiromeroNews: Παρακολουθείς τι συμβαίνει στο Δήμο μας και γενικά στο αυτοδιοικητικό κομμάτι;

 

Φ.Ν:  Παρακολουθώ και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ενημερωμένος γίνεται, αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Γενικά μελετώ τις αλλαγές και παρακολουθώ αρκετά συχνά συνεδριάσεις τις ΚΕΔΕ, ειδικά αυτές που συζητούνται αλλαγές που θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή μας ως δημότες.

 

XiromeroNews: Μιας και βλέπω ότι όντως ενημερώνεσαι, και δε το λες απλά για επικοινωνιακούς λόγους εντυπωσιασμού, τι θεωρείς ότι είναι σημαντικό από τις αλλαγές που γίνονται;

Φ.Ν: Για παράδειγμα το πρόσφατο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ με το οποίο καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Δήμων δημιουργεί ανακατατάξεις και αναταράξεις, και  θεωρώ ότι ήρθε σε λάθος χρονικά στιγμή, εν μέσω εκλογών, στερώντας την ουσιαστική διαβούλευσή του.


XiromeroNews: Ποιές οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου μας.

 

Φ.Ν Πέρα από τον Πρωτογενή τομέα στον οποίο θεωρώ ότι έχουμε μια ανάπτυξη, η οποία θεωρώ ότι θα συνεχιστεί μέσα από τις πρωτοβουλίες και του Δήμου μας (αυτή την τετραετία) για τη δημιουργία ενός δυνατού brand name που θα συνοδεύει και θα δίνει υπεραξίες στα προϊόντα του τόπου μας. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να δούμε σοβαρά και το τουριστικό κομμάτι. Ήδη στο Μυτικα έγιναν κάποια βήματα, θεωρώ ότι πλέον και η σειρά του Αστακού. Με τη σύνδεση και λειτουργία του βιολογικού, και τη βελτίωση της εικόνας πόλης που είναι ήδη εμφανής από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η παράταξή μας τη διοίκηση, θεωρώ ότι έγιναν τα πρώτα βήματα για να γίνει πλέον όλη η ακτογραμμή του Ξηρομέρου θελκτική σε κάποιον να επενδύσει, ποθητή σε κάποιον να την επισκεφτεί. Σίγουρα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, αλλά πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι οι αλλαγές δεν γίνονται με κάποιο μαγικό ραβδί, ούτε τα χρήματα είναι ίδια όπως παλαιότερα.

 

XiromeroNews: Ποιες οι προτεραιότητες σου για την επόμενη μέρα του Δήμου μας αν εκλεγείς;

 

Φ.Ν Προτεραιότητά μας σαν ομάδα, και όχι μόνο δική μου, είναι να υλοποιήσουμε το πλήρες πρόγραμμα που παρουσίασε ο Δήμαρχος μας, Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

 

XiromeroNews: Ποιο εκτιμάς ότι θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης για το συνδυασμό σας;

 

Χωρίς να μηδενίζω τον αγώνα των άλλων παρατάξεων, όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της κάλπης, η επαφή μου με τους πολίτες με πείθει όλο και περισσότερο για την εκλογή της παράταξης μας. Το κλίμα της νίκης από την πρώτη Κυριακή κυριαρχεί παντού, σε όποιο μέρος και αν έχουμε βρεθεί, και η απαίτηση του κόσμου είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε την πρώτη τετραετία

 

XiromeroNews: Αν δεν καταφέρεις να εκλεγείς τι σκοπεύεις να κάνεις;

 

Φ.Ν Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης, να ασχολούμαι και να παρεμβαίνω στα κοινά, όπου κρίνω πως χρειάζεται και φυσικά θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μου μιας και αυτό με γεμίζει.

       Ευχαριστούμε το Φώτη για την πολύ ζεστή συζήτηση που είχαμε, παρόλο το φορτωμένο πρόγραμμά του, μια και είμαστε στην τελική ευθείαν πριν τις εκλογές, υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε και θα συζητήσουμε περισσότερα μαζί του.

Με την ευκαιρία μας, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία γιατί είναι ένας νέος με όραμα και γνώσεις,  που πατά γερά στα πόδια του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο