Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Κόκκινη κουκκίδα σε γαλάζιο φόντο και μια πρόκληση.

 

Στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη η παράταξη ''Μπροστά για όλους'' του Νεκτάριου Φαρμάκη, επικράτησε σ’ όλες τις πόλεις και σ’ όλα τα χωριά της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Σ’ όλα; Όχι!!

Ένα μικρό χωριό, η Παναγούλα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, επέλεξε να δώσει την πρώτη θέση στη ''Λαϊκή Συσπείρωση''.....
Να, τώρα ένας συνειρμός γεννήθηκε:
''80 π.Χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό Ρωμαϊκή κατοχή… Όλη; Όχι!! Ένα χωριό ανυπότακτων Γαλατών αντιστέκεται ακόμα και θα αντιστέκεται''
Αστερίξ και Οβελίξ

Η Παναγούλα επέλεξε:
να πάει κόντρα στην απόλυτη ομοιομορφία, να περπατήσει ένα δρομάκι αντί στη λεωφόρο, να πει όχι σε πολλά κυριαρχικά ναι, να είναι μια μικρή κόκκινη κουκίδα στον απέραντο γαλάζιο χάρτη.
Ως Παναγουλιώτες αισθανόμαστε περήφανοι, που ακολουθούμε το δικό μας βηματισμό, που μπορούμε να στρίβουμε και αριστερά, που αμφισβητούμε θεωρώντας και τα όχι κινητήρες της ζωής, που σκεφτόμαστε ότι αν η ομορφιά του γαλάζιου βρίσκεται στο κόκκινο και η νοστιμιά του μήλου στο πορτοκάλι τότε η μικρή κόκκινη κουκίδα της Παναγούλας μέσα στο απέραντο γαλάζιο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας δίνει ένα τόνο και ''κερδίζει'' το μάτι.

Κύριε Περιφερειάρχα Δυτ. Ελλάδας.
Στο όνομα των Παναγουλιωτών σας προσκαλούμε στο χωριό μας. Θα έχουμε την πλάτη μας στη ψηλότερη κορυφή των Ακαρνανικών, θα βυθίζεται το μάτι μας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσάς μας, θα γαληνεύει η ψυχή μας σε μια θέα-πίνακα της φύσης και… θα ικανοποιούμε την όρεξή μας με αρνί, αγριογούρουνο και ντόπιο κρασί, και...ίσως ανακαλύψουμε το μαγικό ζωμό των Γαλατών!!

Σας περιμένουμε

Παβέλης Ανδρέας. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παναγούλας Δήμου Ξηρομέρου.
Τριποτσέρης Δημήτρης. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση''.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο