Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής: Συζήτηση με τη κα Βάνα Πατρινού επικεφαλή με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.


Συζήτηση με τον Κώστα Θ Τριαντακωνσταντή

Μαθηματικό-Ενεργό Πολίτη.

 12-10-2023.

 

Κυρία Πατρινού, από την 1η Ιανουαρίου 2024  θα είστε Δημοτική Σύμβουλος  στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.  

-Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.  

-Εύχομαι  να είστε γερή, δυνατή και καλή επιτυχία.  -Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σε τούτη την συζήτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ  1  κα Πατρινού, πως κρίνετε το αποτέλεσμα  του  πρώτου γύρου των εκλογών στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου;  

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πρέπει να πούμε ότι δώσαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη μάχη στις Δημοτικές εκλογές.  Πρώτα απ’ όλα ο μεγάλος αριθμός συνδυασμών και υποψηφίων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και μια άμβλυνση του κριτηρίου της ψήφου. Και για να γίνω πιο σαφής: ήταν διάχυτη η άποψη ότι πρέπει να ψηφιστεί ο συγγενής, ο φίλος, ο γνωστός και πάει λέγοντας. Ήταν μια άποψη που καλλιεργήθηκε από όλους, αφού «βόλευε» και επί της ουσίας, ελαχιστοποιούσε την έκθεση των πολιτικών απόψεων των αντιπάλων μας στο ευρύ κοινό για συζήτηση και κριτική. Από την άλλη, το μεταγραφικό παζάρι, η περιρρέουσα φημολογία για χρηματισμό κλπ, τα γεγονότα που συνόδευσαν την εκλογική διαδικασία αυτή καθαυτή,  δημιούργησαν ένα τοξικό περιβάλλον, κατευθυνόμενο από διάφορα κέντρα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε έναν τίμιο αγώνα,  με πολιτικό λόγο, θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, βάζοντας στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.  Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός στην καθημερινότητα και που δεν είναι άλλη, από την εγκληματική πολιτική του κέρδους. Σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιδιώξαμε την πολιτική αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς, γεγονός που δεν κατέστη δυνατό αφού το απέφυγαν όλοι σαν «ο διάολος το λιβάνι».
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε ποσοστά και σε απόλυτο αριθμό ψήφων, τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια, αποτυπώνει  κατά την γνώμη μας την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης και καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Και η αποτύπωση αυτή είναι μερική, καθώς η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι «καζάνι που βράζει» και  δεν μπορεί να εκτιμηθεί στα πλαίσια απλώς μιας εκλογικής μάχης. Η δυναμικότητά της θα φανεί μέσα από τους καθημερινούς αγώνες για τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια και την ειρήνη, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ  2.  Θεωρώ ότι η καταδίκη κατά 70 περίπου τοις εκατό  της πολιτικής του κ Λύρου Κων/νου  σημαίνει και αλλαγή Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής.  Ποια είναι η γνώμη σας;

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θα σας απαντήσω με μια λαϊκή παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Ο λαός δεν έχει να περιμένει κάτι διαφορετικό από την αλλαγή ή όχι της Δημοτικής αρχής.  Η μόνη διαφορά είναι στο ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα την ίδια ακριβώς πολιτική. Διαφορές επί της ουσίας μεταξύ των προγραμμάτων των δυο συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο στον β’ γύρο δεν υπάρχουν.
Είναι και οι δύο απόλυτα προσανατολισμένοι και προσαρμοσμένοι στην υποστήριξη της κυρίαρχης πολιτικής, στην εξυπηρέτηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών συνθλίβοντας τις λαϊκές ανάγκες και υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Ήταν εναγώνιες οι προσπάθειες διαφοροποίησης τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έμειναν «στο εμείς κάναμε» του ενός και στο «εμείς θα κάνουμε τα ίδια καλύτερα» των άλλων.

ΕΡΩΤΗΣΗ  3  Πολλά βασικά προβλήματα μας ως Δημότες παραμένουν άλυτα.  Ποια θέση θα κρατήσετε  ως παράταξη στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών;   


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι απόλυτα κατανοητό ότι εμείς δεν θα μπούμε στην λογική «ή τη Σκύλα ή την Χάρυβδη».  Στο β' γύρο και το έχουμε ήδη και σαν Λαϊκή Συσπείρωση επίσημα ανακοινώσει, θα ζητήσουμε από τους πολίτες να καταδικάσουν την πολιτική που ευθύνεται, την πολιτική του κέρδους, της οποίας και οι δύο συνδυασμοί είναι θιασώτες. Στον β’ γύρο λοιπόν η απάντησή μας είναι ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ.


ΕΡΩΤΗΣΗ  4  Πάντα αντί για τελευταία ερώτηση  δίνω την ευκαιρία στον  συνομιλητή μου να αναπτύξει όποιο θέμα θέλει και να επικοινωνήσει με τους Δημότες.  Παρακαλώ έχετε το λόγο.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μόλις τα φώτα των προεκλογικών συγκεντρώσεων σβήσουν και οι κάλπες αποσυρθούν ο λαός μας θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την ίδια τραγική καθημερινότητα, τις ίδιες πιεστικές ανάγκες. Θα εξακολουθήσει να αγωνιά για το μεροκάματο, για το πώς θα καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πώς θα μορφώσει τα παιδιά του, αν θα βρει γιατρό στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Θα εξακολουθήσει να μιλά για την καθαριότητα και τα απορρίμματα, το λίγο και ακριβό νερό, τις λακκούβες και τους κακοφωτισμένους δρόμους, τα προβληματικά σχολικά κτίρια κλπ.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε την μάχη και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ξεσκεπάσουμε τις κρυφές ατζέντες και την διαπλοκή,  για την υποστήριξη των λαϊκών αναγκών  και την διεκδίκηση λύσεων. Με συνέπεια και αγωνιστικότητα, με αλήθεια και ευαισθησία, με όραμα και προγραμματικό λόγο.
Ο λαός ξέρει τι να περιμένει  από εμάς. Το έχουμε άλλωστε αποδείξει πολλάκις με την διαχρονική στάση μας. Ξέρει ότι θα τον  τιμήσουμε στο έπακρο, είτε μας τίμησε με την ψήφο του είτε όχι. Γιατί εμείς όταν μιλάμε για αγώνα μαζί με το λαό,  για αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων, το ΕΝΝΟΟΥΜΕ!!! 

Αγαπητοί   Αναγνώστες
Η κα Βάνα Πατρινού είχε  πει προεκλογικά  <είμαι αποφασισμένη να σπάσω αυγά>. Από αυτή τη πρώτη μετεκλογική συζήτηση φαίνεται να το εννοεί.  Από τη πλευρά μας το περιμένουμε και βεβαίως αναμένουμε μία άλλη παρουσία της  Λαϊκής Συσπείρωσης  στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Το πάθημα της Λαϊκής Συσπείρωσης   στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, τόπος καταγωγής μου, ας γίνει μάθημα.  
 Οι Δημότες απαιτούν από τη Λαϊκής Συσπείρωση  ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.  Πέραν της ανάδειξης  των γενικών πολιτικών ζητημάτων  χρειάζεται   έλεγχος στη διαχείριση της Δημοτικής Αρχής, χρειάζεται συνεργασία με άλλες δυνάμεις  εκεί που υπάρχει σύγκλιση.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό στη τακτική τουλάχιστον. Εμείς εδώ είμαστε  κα Πατρινού. Θα μας βλέπετε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους αγώνες.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο