Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ευχαριστήριο μήνυμα του Τάκη Σταμάτη, Προέδρου Τ.Δ Αετού


Αγαπητές/οι συγχωριανοί και φίλοι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία και την συνδρομή σας στην χρήσιμη πορεία που διήνυσε το τοπικό συμβούλιο κατά την τελευταία δημοτική περίοδο......

 Οι λόγοι που με οδήγησαν να είμαι ξανά υποψήφιος για συμμετοχή στο συμβούλιο της κοινότητας Αετού, σχετίζονται με την αγάπη για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του, αλλά και για την αποτελεσματική προσπάθεια των προβλημάτων του χωριού μας, λόγω γνώσης από την καθημερινή διαπίστωση.

Δυστυχώς για κάποια σοβαρά θέματα δεν υπήρξαν λύσεις γιατί έλειπε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Σε κάθε περίπτωση θέλω να κριθώ αντικειμενικά με κριτήριο το έργο μου και την στάση μου απέναντι σας. Τέλος, θέλω να κάνω αναφορά σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αφορά την εξέλιξη του φράγματος των ΑΧΥΡΩΝ.

Το 1996 κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού της, η τότε κυβέρνηση ενέταξε στα έργα υποδομών και το έργο του Φράγματος των Αχυρών.

Μάλιστα κατά την συζήτηση το εν λόγω έργο αναφέρθηκε ονομαστικά από τον τότε Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας κύριο Αλέξανδρο Μπαλτά.

Το έργο αυτό τότε είχε χαρακτηριστεί έργο ζωτικής σημασίας γιατί θα έδινε προοπτική για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Μετά από 27 χρόνια και μέσα από διάφορες περιπέτειες το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και ιδίως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των δήμων Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου είναι απογοητευμένοι από την κρατική αδιαφορία και το αβέβαιο μέλλον του έργου.

Η λεκάνη του φράγματος είναι έτοιμη σε ποσοστό άνω του 80% με τις υπολειπόμενες εργασίες να αφορούν, κυρίως, τον κάμπο του Αετού. Έχουν καταβληθεί μεγάλες αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις και έχουν δαπανηθεί τεράστια κονδύλια για την κατασκευή του. Το έργο όμως εξακολουθεί να μην τελειώνει, υπονομεύοντας την ανάπτυξη της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του έργου, όπως η αγωνιώδης δική μου επιστολή προς όλους τους αρμόδιους και η επερώτηση με βάση την επιστολή μου απο τον τότε βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κυρίου Δ. Κωνσταντόπουλου.

Αξιοσημείωτες υπήρξαν και οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του πρώην Δημάρχου Μεδεώνος κυρίου Γιάννη Σεραφή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι παραπάνω κινήσεις απέδωσαν και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών προχώρα σε πρακτικές επανεκκίνησης του έργου.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι των ενδιαφερομένων περιοχών πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί οποιαδήποτε αργοπορία θα απαξιώσει την χρησιμότητα του έργου, λόγω της ταχείας απομείωσης του πληθυσμού και την αλλαγή χρήσης της καλλιεργήσιμης γης.

Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για για την ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο