Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Κώστας Γαλάνης: «Να επικρατήσει το ένστικτο και το κριτήριο του πολίτη»


Γράφει ο Κώστας Γαλάνης *

Η ώρα της κάλπης έφτασε και οι πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, το οποίο είναι αυτό που τους καθιστά ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου τους και στην προκειμένη περίπτωση της αυτοδιοικητικής του πορείας για την επόμενη πενταετία....

 

Είναι ιερό το δικαίωμα του πολίτη να καθορίσει μέσα από την ψήφο του το πώς θα πορευτεί ο τόπος του και η περιοχή που ζει και εργάζεται και παράλληλα η μοναδική του ίσως ευκαιρία να παίξει τον καθοριστικό ρόλο σε αυτό, μέσα από την επιλογή των προσώπων που θεωρεί κατάλληλα και εμπιστεύεται γι αυτό τον σπουδαίο και σημαντικό ρόλο.

 

Η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη , διότι με την αποχή και την επικράτηση της άποψης «ωχ αδερφέ όλοι ίδιοι είναι» ή της άλλης του στυλ «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα γιατί να συμμετέχω», αφήνει να αποφασίσουν οι άλλοι γι’ αυτόν και το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό της θέλησης και της επιθυμίας της πλειοψηφίας.

 

Η θέση της αποχής, η οποία δουλεύεται και καλλιεργείται έντεχνα και πολύτροπα από διάφορα κέντρα και με ποικίλες πρακτικές, περνάει έντεχνα στην συνείδηση του ψηφοφόρου την άρνηση στην άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος και σκοπό έχει τη συντήρηση καταστάσεων που δεν εξυπηρετούν τα θέλω των πολλών, αλλά τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας και το βόλεμα ορισμένων ολίγων.

 

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη θέληση, το ένστικτο και το κριτήριο του πολίτη και ο μόνος τρόπος για να επικρατήσουν αυτά και να εκφραστούν στο εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η μαζική συμμετοχή και μέσα από αυτή η γνήσια έκφραση της ετυμηγορίας του εκλογικού σώματος.

 

Καμία ανατροπή δυσμενών καταστάσεων, καμία βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης του λαού, καμία έκφραση προοδευτικών ιδεών και δημιουργική βελτίωση, δεν ήρθε ποτέ στην πολιτική ζωή, χωρίς την απαίτησή της από τον ίδιο τον λαό και την επιβολή της θέλησής του μέσα από την άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος.

 

Γι αυτό από την κρίσιμη για την τύχη και την πορεία αυτού του τόπου εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου, δεν πρέπει να λείψει κανείς.

 

Γιατί ο τόπος μας χρειάζεται την αλλαγή, γιατί νέα πρόσωπα και φρέσκες ιδέες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, γιατί ο Δήμος Αμφιλοχίας αξίζει μία καλύτερη τύχη και προοπτική, γιατί ως εδώ με παλαιοκομματικές ιδέες και αντιλήψεις, γιατί πρέπει το ένστικτο και το κριτήριο του πολίτη να είναι αυτό που θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα.

 

Γιατί ο πολίτης είναι ο μόνος κριτής και αυτός θα πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του.

 

*Ο Κώστας Γαλάνης είναι

Εκπαιδευτικός / Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας

με τον συνδυασμό «Δήμος για Όλους»

επικεφαλής Σάκης Τορουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο