Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, η απόφαση για την τυχόν αποζημίωση των θιγόμενων με συκοφαντική δυσφήμηση, από τον τέως Δήμαρχο Ξηρομέρου.



Με πρόσφατο σχετικό μας δημοσίευμα στις 2 Αυγούστου του 2023 (δείτε εδώ), σας ενημερώσαμε ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο του τέως Δημάρχου, για υπόθεση του 2014, με καταδίκη του και απο το Εφετείο, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν εναντίον του 4 εργολάβοι, τον Δεκέμβριο του 2014 (δείτε εδώ),.... όπου ο τέως Δήμαρχος σε τοποθετήσεις του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ, κατηγόρησε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους ανθρώπους.
Πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά το δημόσιο συμφέρον και δεν είναι ιδιωτική, έχει να κάνει με τον Δήμο Ξηρομέρου και υπήρχαν το 2014 που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, δημόσιες τοποθετήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σχετικές πολλές αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, γι αυτό και το παρουσιάζουμε.
Μετά την τελεσιδικία της συγκεκριμένης υπόθεσης όσον αφορά το ποινικό κομμάτι, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, θα έχουμε την απόφαση και για την τυχόν αποζημίωση και το ύψος αυτής, που αφορά την αγωγή εκτός από την μήνυση, που κατέθεσαν παράλληλα οι θιγόμενοι, που σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο τελεσίδικα υπέστησαν την συκοφαντία.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι στο νομικό μας πολιτισμό, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκάστοτε δικαστικές υποθέσεις, ο κάθε πολίτης είναι αθώος (το κεκτημένο στο τεκμήριο της αθωότητας) και το ίδιο ισχύει και για τον τέως Δήμαρχο.

mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο