Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στερνό αντίο στον Βασιλη Ζώγα από την Παλαιομάνινα

        Προχθές στην Παλαιομάνινα, εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, η εξόδιος ακολουθία και παρευρέθηκε πολύς κόσμος για το στερνό αντίο στον Βασίλη Ζώγα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.      
      Η οικογένεια του, άνθρωποι του Πολιτισμού, συγχωριανοί και φίλοι αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που υπηρέτησε για δεκαετίες τον πολιτισμό  και συνέδεσε το όνομά του με τις πιο λαμπρά πανηγύρια της περιοχής.
     Στην τελευταία του κατοικία για το στερνό αντίο, τον συνόδεψε ο Κώστας Αριστόπουλος με το κλαρίνο του που παιάνιζε πένθιμους ήχους........



        Ο Βασίλης Ζώγας είχε μια αρχοντιά και λάμψη ατόφια και πηγαία και πάντα υποστήριζε τις εκδηλώσεις πολιτισμού με καρέκλες και τραπέζια σε όλα τα χωριά της περιοχής. Υπήρξε ο άρχοντας των Πανηγυριών, γλετζές, μερακλής, άξιος πρεσβευτής της Ξηρομερίτικης παράδοσης.
     Λένε ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν οι άλλοι τον ξεχάσουν. Τον Βασίλη Ζώγα δε θα τον ξεχάσει κανένας. Θα τον θυμόμαστε όλοι.
       Κράτα μας, σε παρακαλούμε Βασίλη, μια καλή θέση, δίπλα στην ορχήστρα των Αγγέλων, όπως κάναμε πάντα στα γλέντια μας, εκεί στον Κάτω Κόσμο.
   Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ας είναι το χώμα που τον σκέπασε ανάλαφρο και η μνήμη του αιώνια.


Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγραμπέλου και Στρογγυλοβουνίου τονίζουν στα Συλλυπητήρια τους:


     «Τα χωριά μας θρηνούν ένα φίλο τους τον Βασίλη Ζωγα. Με τον Βασίλη Ζώγα είχαμε την τύχη να συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα μείνει αλησμόνητος με τα χαρίσματά του. Ευχόμαστε στο χώμα της Παλαιομάνινας που τον σκέπασε την τελευταία του κατοικία να είναι ελαφρύ, αιωνία του η μνήμη και να τον θυμόμαστε για τα χαρίσματά του. Δε ξεχνιέται ο Βασίλης Ζώγας».

1 σχόλιο:

  1. Συλλυπητήρια στους δικούς του ,ας είναι ελαφρύ το χώμα του.
    Ήταν ένας ατόφιος άνθρωπος που μόνο έδινε ,θα τον θυμόμαστε πάντα με αυτό το αισιόδοξο χαμόγελο στα χείλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο