Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ε.Κ.Α.Β.: Διευκρινήσεις σχετικά με το δημοσίευμα για την μη ύπαρξη ασθενοφόρου σε ατύχημα μοτοσικλετιστή στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

 To Ε.Κ.Α.Β μας απέστειλε για δημοσίευση το ακόλουθο δελτίο τύπου

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                          Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2013
Διευκρινήσεις σχετικά με το δημοσίευμα για την μη ύπαρξη ασθενοφόρου σε ατύχημα μοτοσικλετιστή στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Κατόπιν της δημοσίευσης σας σχετικά με το χθεσινό περιστατικό του τραυματισμού μοτοσικλετιστή στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος του Ευηνοχωρίου) και την αναφορά τόσο για την μη ύπαρξη διαθέσιμου ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. (κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή) όσο και για την μεγάλη καθυστέρηση άφιξης ασθενοφόρου από το Αγρίνιο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το Ε.Κ.Α.Β. δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 15:10 ... 



 όπου και διαβιβάστηκε στο πλησιέστερο ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν κοντά στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Λόγω του επείγοντος του περιστατικού η κλήση διαβιβάστηκε και σε 2ο ασθενοφόρο ώστε το συντονιστικό κέντρο να κερδίσει χρόνο με την άφιξη του γρηγορότερου (ασθενοφόρου), στο σημείο του συμβάντος.
Τελικά η άφιξη του πρώτου ασθενοφόρου στο σημείο του συμβάντος ήταν στις 15:24, (14 λεπτά μετά την κλήση) όπου και παρέλαβε τον τραυματία μοτοσικλετιστή.
Συμπληρωματικά, όσον αφορά το 2ο περιστατικό που αναφέρει το δημοσίευμα σας στο Μεσολόγγι, το Ε.Κ.Α.Β. δέχθηκε κλήση στις 17:53 και το ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο στις 17:58.

Δεδομένου ότι παρατηρείται μια συνεχιζόμενη «επίθεση», μέσω ανακριβειών, από πολλές και διαφορετικές πλευρές με εξίσου ποικίλους στόχους, προς το Ε.Κ.Α.Β. είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς πως ο οργανισμός λόγω του σημαντικού κοινωνικού έργου που παρέχει, αποτελεί τον εύκολο στόχο για σχόλια και κακοπροαίρετες κριτικές.
Είναι προφανές, κατόπιν της περιγραφής των πραγματικών δεδομένων των περιστατικών, πως το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να είναι πάντα σε επαγρύπνηση προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.


Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο