Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Για... τους Πεσόντες του 1941

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ από Παλαιομάνινα

   Οφείλω να συγχαρώ την χθεσινή  αναφορά σας στους πεσόντες Ξηρομερίτες κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου Πολέμου, αλλά χθές όπως και κάθε τέτοια μέρα...ψάχνω. 
    Ψάχνω να ταιριάξω τις παιδικές μου θύμισες με ημερομηνίες, με ονόματα με τόπους Ηρωϊκούς. Ψάχνοντας λοιπόν βρίσκω και το όνομα εκείνου, ενός αφανούς ΗΡΩΑ, όπως και τόσοι άλλοι, ο οποίος ήταν αδερφός του Πατέρα μου..
    Δεν μάθαμε ποτέ τι απόγιναν τα κόκαλά του. Βέβαια έχουμε το επίσημο έγγραφο του κράτους που τον καθιστά θύμα πολέμου!!! Τα στοιχεία που αναρτήσατε είναι τα παρακάτω:
ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ, Στρατιώτης. Γεννήθηκε στη Παλαιοκατούνα Βόνιτσας. Υπηρετούσε στο 39ο Σύνταγμα Ευζώνων, φονεύθηκε στο ύψωμα Γκόλικο (προ Τεπελενίου) στις 27 Φεβρουαρίου 1941.
       Σε κάποιο σημείο υπάρχει ένα λάθος. Δεν γεννήθηκε στην Παλαιοκατούνα, αλλά στην Παλαιομάνινα και προήχθη από στρατιώτης σε Δεκανέα, με βάση το Ν Δ 426/41,έτσι για την τιμή... των Οπλων!!!!..........


     
      Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να με ενημερώσετε για την πηγή των στοιχείων σας, μήπως μάθουμε και την ημερομηνία γέννησής του.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΑΠΟ ΠΛΑΓΙΑ
Μας έγραψαν: Ήθελα να πω ότι σε εκείνη τη λίστα με τους νεκρούς ξηρομερίτες, πρέπει να προστεθεί και ένας Βερύκιος από Πλαγιά που βρίσκεται θαμένος στην Ήπειρο.


Από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟ προκύπτει:



Αναζητήστε τους Έλληνες πεσόντες προγόνους μας στην επίσημη Ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού ....

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΕΙΓΟΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΗ ΜΑΖΥΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΤΑΝ ΦΟΝΕΥΘΗΚΕ ΤΟ 1948 ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΥΝΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1948
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΛ 26430 23009 ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ 6972265635 ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο