Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πολλές οι αγγαρείες στο Τάγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι

Διαβάστε καταγγελία που διακινείται από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος- Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων:

   “Ο αδερφός μου έχει καταταγεί με την πρόσφατη σειρά στο Τάγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι. Με παίρνει τηλέφωνο παραπονούμενος για τα εξής:
- Οι φαντάροι διατάζονται, με αφορμή κάποια επιθεώρηση που θα γίνει, να δουλεύουν ολημερίς, επισκευάζοντας το στρατόπεδο. Ουσιαστικά η επιθεώρηση είναι μια πρόφαση για να τους χρησιμοποιούν ως απλήρωτους εργάτες για να ανακαινίσουν τις εγκαταστάσεις τους..............



- Πολλές φορές παραβιάζεται το πρόγραμμα και τους στερούν τη μεσημεριανή ξεκούραση (ξέρω ότι αυτό είναι και ενάντια στον κανονισμό, το πρόγραμμα έχει ισχύ εντολής ανωτάτου).
     Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η καταρράκωση της ψυχολογίας των φαντάρων μερικοί από τους οποίους έχουν αρχίσει ακόμη και να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά”.
      Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο παραλογισμός της υποχρεωτικής στράτευσης και της πραγματικής της ουσίας. Από τη μια μεριά, Επιτελεία και μιλιταριστές απαιτούν αύξηση της θητείας με πρόφαση την καλύτερη εκπαίδευση και από την άλλη μεριά, οι συνάδελφοι φαντάροι μετατρέπονται σε άμισθους δούλους του κάθε διοικητή για να κάνει δημόσιες σχέσεις και να δείξει έργο στους ανωτέρους.
   Εμείς καλούμε τους συνάδελφους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
     Οι γονείς τους έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των παιδιών τους με πρόφαση την εκπλήρωση του «ύψιστου καθήκοντος», που όλοι οι πολιτικοί ηγέτες όμως δεν πραγματοποίησαν.

www.makeleio.gr
http://www.agrinionews.gr/

3 σχόλια:

  1. e nai polu sosta. an htan o stratos pediki xara ,opos exoun ma8ei 8a itan kalutera... den ftete eseis alla autoi pou sas pernoun apo konta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνοδοιπόρε, Δεν είναι παραλογισμός να απαιτείς (από τη χώρα που ζεις) χωρίς να προσφέρεις (στη χώρα που ζεις); Πως θα προστατεύσεις όσα σου κληρονόμησαν χωρίς τις ανάλογες δυνατότητες ; Που νομίζεις ότι οφείλεις την δυνατότητα να εκφράζεις τις απόψεις σου; Μέρες που είναι, ποιοι είναι οι εκπαιδευμένοι εκείνοι που προστάτευσαν τη σημερινή σου ελευθερία και δυνατότητα να εκφράζεις τα πιστεύω σου . Αλλά, χρόνιες οι προσπάθειες συστηματικής αποψίλωσης της λογικής του πρακτικού ανθρώπου. Όταν οι γονείς σου ( αν αναγνωρίζεις τέτοια ιδιότητα) , ακόμα και εσύ , περιμένεις ένα σημαίνοντα φίλο σου , καλεσμένο σου , δεν συμμαζεύεις το χώρο που θα τον υποδεχθείς; Δεν παρουσιάζεις ότι το καλλίτερο διαθέτεις; Καλείς τους συναδέλφους σου … Ξέρεις , η λέξη «συνάδελφος» είναι στρατιωτική ορολογία . Για να νοιώθεις ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ πρέπει να αποτελείς ενσυνείδητο μέρος της Μονάδας που ανήκεις . Σου λέει τίποτε ο όρος Μονάδα ; Ενός συνόλου ελευθέρων ανθρώπων σε ένα σύνολο, σε μια Μονάδα; Αλλά, τι μπορεί να σημαίνει για σένα ο όρος ΠΑΤΡΙΔΑ Σύντροφε διεθνιστή;
    sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΟΣ!

    Ποιος ανόητος το γράφει αυτό?

    αντε παιδάκι μου στη μαμά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο