Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτο: Μέσω Facebook ενημερώνεται 1 στους 3 Αμερικανούς

Το 30% των Αμερικανών πολιτών χρησιμοποιεί το Facebook για να ενημερωθεί για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Pew σε δείγμα 5.173 ενηλίκων. Η έρευνα έλαβε χώρα από 21 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου.
Όπως τονίζεται στα συμπεράσματα της έρευνας, περίπου οι μισοί Αμερικανοί χρήστες (47%) του Facebook δήλωσαν ότι ... 

διαβάζουν ειδήσεις που αναρτούν άλλοι χρήστες στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
Περίπου το 78% των ατόμων που απάντησαν ότι ενημερώνονται μέσω Facebook τόνισαν ότι καταλήγουν να διαβάσουν ειδήσεις που βρίσκουν αναρτημένες σε προφίλ φίλων τους ενώ έχουν συνδεθεί με το δίκτυο για άλλο λόγο (διαδικτυακή συνομιλία, ενημέρωση κατάστασης, «ανέβασμα» φωτογραφιών κ.α.), πέραν της ενημέρωσης.
Μόλις το 4% των χρηστών υποστήριξε ότι το Facebook είναι ένας «σημαντικός τρόπος ενημέρωσης». Πάρα ταύτα, το 67% των χρηστών που περνούν περισσότερο από μια ώρα ημερησίως συνδεδεμένοι στο Facebook δήλωσαν ότι διαβάζουν ενίοτε ειδήσεις που αναρτώνται στο κοινωνικό δίκτυο.
Όπως αναφέρει η έρευνα της Pew, «η μελέτη των στοιχείων μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε ότι το Facebook προβάλλει ειδήσεις σε χρήστες που, δίχως αυτό το μέσο, δεν θα τις διάβαζαν ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο