Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς νερό η Σταμνά μετά από κλοπή στο αντλιοστάσιο ύδρευσης

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται από χθες το μεσημέρι στην Τ.Κ. Σταμνάς της Δ.Ε. Αιτωλικού του δήμου Μεσολογγίου, μετά την μεγάλη κλοπή και τις καταστροφές που έγιναν στο αντλιοστάσιο ύδρευσης του χωριού, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες........


    Οι δράστες δεν άφησαν τίποτε όρθιο αφού στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν χαλκό, κλέψανε τον μετασχηματιστή, ξήλωσαν τους πίνακες, τα καλώδια κλπ . Το κόστος της ζημιάς υπολογίζεται σε 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ το όφελος των δραστών είναι μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ.
  Η ζημιά είναι εκτεταμένη και ήδη καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά και να αποκατασταθούν οι καταστροφές, μια εργασία όμως που ίσως πάρει και πέντε μέρες. Μέχρι τότε οι πάνω από 1.000 κάτοικοι του χωριού, εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας έχει προμηθεύσει το σχολείο της περιοχής επίσης με εμφιαλωμένα.
Όπως τονίζει ο κ. Καπελάρης, η κλοπή αυτή δεν είναι η μοναδική. Πρόσφατα έγινε κλοπή και καταστροφές και στο αντλιοστάσιο της Τ.Κ. του Αγίου Ηλία, ενώ μετασχηματιστές εκλάπησαν από γεωτρήσεις αγροτών από άγνωστους «κυνηγούς χαλκού» που αλωνίζουν και στην συγκεκριμένη περιοχή.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο