Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τριάντα δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά στοιχεία – όλη η λίστα

        Άνθρακες ο θησαυρός των πλαστών πιστοποιητικών… Τριάντα (30) περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν σε Δήμους της χώρας, εντόπισαν οι μέχρι σήμερα έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
      Ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία που ξεκίνησε με κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...........



     Οπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ο έλεγχος, όταν ολοκληρωθεί, δεν πρόκειται να καταλήξει σε στοιχεία που θα υπερβαίνουν το 2-3%. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται πλήρως από τις πληροφορίες που έδωσαν πριν από λίγο τα συναρμόδια υπουργεία.
       Μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους. 
    Επισημαίνεται, ότι ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.
      Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
     Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα παρακολουθεί στενά την πορεία εξέλιξης των υποθέσεων αυτών για να διασφαλίσει την άμεση ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων.
     Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα συγκεκριμένα στοιχεία, δήλωσε σχετικά:
    «Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε».

Αναλυτικά, οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών λόγω της υποβολής πλαστών δικαιολογητικών κατανέμονται ανά Δήμο ως εξής:

Δήμος Αθηναίων 5
Πρώην Δήμος Ιαλυσού
νυν Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού
του Δήμου Ρόδου 4
Πρώην Δήμος Καλλιθέας
νυν Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
του Δήμου Ρόδου 1
Δήμος Ρόδου
(διορισμός στο Δήμο Καλύμνιων και στη συνέχεια μετάταξη στο Δήμο Ρόδου) 1
Πρώην Δήμος Ηρακλειδών νυν Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών
του Δήμου Κω 3
Δήμοι
Ασπροπύργου 3
Αχαρνών 1
Παλλήνης 1
Ν. Ηρακλείου Αττικής 1
Καλλιθέας 1
Δάφνης – Υμηττού 1
Μοσχάτου 1
Χαλανδρίου 1
Αίγινας 1
Πύργου 1
Ερέτριας 1
Χαλκίδας 1
Καρπενησίου 1
Σύμης 1
ΣΥΝΟΛΟ 30

Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο