Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Στρογγυλοβούνι

   
       Για άλλη μια χρονιά το Στρογγυλοβούνι (Δήμος Ξηρομέρου) στάθηκε αντάξιο των περιστάσεων μιας εθνικής εορτής. Το δημοτικό σχολείο Στρογγυλοβουνίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου με τους μαθητές να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα κοινά του χωριού.

      Η εορταστική μέρα ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής............


    
       Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε σύντομη αλλά περιεκτικότατη ομιλία της δασκάλας του δημοτικού Αποστολίας Κώστα, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα του πολέμου καθώς και στην επικαιρότητα των γεγονότων αυτών στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, στους δύσκολους καιρούς που περνά για ακόμη μια φορά η χώρα μας,τονίζοντας πόσα άσχημα μπορεί να φέρει ο φασισμός αλλά και ένας πόλεμος γενικότερα.
    Στη συνέχεια οι μαθητές, με τη συνοδεία της δασκάλας τους, καθώς και όλοι οι παρευρισκομένοι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των ηρώων (πεσόντων) του πολέμου που υπάρχει στην πλατεία του χωριού. 
      Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο από τον παπά της ενορίας.
    Ύστερα κατατέθηκαν στεφάνια προς τιμήν των πεσόντων, τόσο από τον Πρόεδρο του χωριού Κωνσταντίνο Ράπτη, όσο και από τη σημαιοφόρο του δημοτικού Ευστρατία Δερβίση.
     Τελειώνοντας την κατάθεση των στεφάνων πήρε σειρά η Ελένη Παππά που απήγγειλε το ποίημα “Ελληνόπουλα” και ακολούθησε ο Χρήστος Τζαφέρι με το ποίημα “28η Οκτωβρίου 1940”
   Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν όλα μαζί το “Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του”
  Μετά το τραγούδι πήρε σειρά η Νικολέτα Μήλα απαγγέλοντας το ποίημα “Γυναίκες Ηπειρώτισσες”.
Τα παιδιά του Δημοτικού μας τραγούδησαν το “Κορόιδο Μουσολίνι” για να ακολουθήσει η Ελένη Μήλα με το ποίημα “Τι είναι η πατρίδα μας”.
Ακούστηκε το τραγούδι “Πήραμε το Αργυρόκαστρο” από τα παιδιά του Δημοτικού με την Ευστρατία Δερβίση να κλείνει τη σειρά των ποιημάτων με το ποίημα “Η σημαία”
       Δεν έλειψαν και οι ευχάριστες προσθήκες στο ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα της γιορτής με τους μικρούς μπόμπιρες Ιωάννη Δερβίση, Γιώργο Ράπτη και Κωνσταντίνο Σεφιέτ-τσουλά, μαθητών του νηπιαγωγείου της Παλαιομάνινας, να απαγγέλνουν τα ποιήματα της δικής τους εορτής σε αυτήν των μαθητών του Δημοτικού μας, γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό.
     Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρώων του χωριού μας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, για να κλείσει η γιορτή με τον Εθνικό μας Ύμνο.
      Θα θέλαμε σε αυτό σημείο να ευχαριστήσουμε τη δασκάλα του σχολείου μας, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα στην οργάνωση της εκδήλωσης και στην ομαλή διεξαγωγή της εορτής, καθώς και τους μαθητές του Δημοτικού για την προσπάθεια και τον κόπο τους.Να τους ευχηθούμε ακόμα καλή πρόοδο και πολύ κουράγιο στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε.

       Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους κατάφεραν να παρευρεθούν στη γιορτή καθώς ενίσχυσαν την προσπάθεια των παιδιών που συμμετείχαν στη γιορτή, αλλά και την όλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιούνται οι εθνικές εορτές στο χωριό μας παρά τον περιορισμένο αριθμό κατοίκων του.

http://stroggyloboyni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο