Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κωνωπίνα: Φθορές στις πινακίδες σήμανσης των δρόμων

Φρενίτιδα παραλόγου – Σημεία των καιρών μας!

   Γνωρίσματα παρακμής και οπισθοδρόμησης, που ξεπερνούν τα όρια  του παραλόγου, υποδηλώνουν ενέργειες ορισμένων ανεύθυνων συμπατριωτών μας, που στρέφονται με καταστροφική μανία, χωρίς λόγο, κατά της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν  κακόγουστα βίτσια τους.
      Με θλίψη και προβληματισμό παρακολουθούμε τελευταία, την φθορά των πινακίδων σήμανσης, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας, σε κομβικά σημεία των οδών, εθνικών, επαρχιακών κλπ, για να διευκολύνουν την καθοδήγηση και την προσβασιμότητα των οδηγών στον προορισμό τους.............     Πολλές από αυτές έχουν πέσει «θύματα» γενναίων κυνηγών, που τις χρησιμοποιούν ως σημαδούρες, κάνοντας αυτές σουρωτήρια, άλλες πινακίδες πάλι δέχονται την διαφήμιση διαφόρων επαγγελματιών που δεν βρίσκουν άλλο προσφορότερο μέρος για να διαφημιστούν, και άλλες πάλι, δέχονται πάσης φύσεως «αποφθέγματα» διάφορων ανεγκέφαλων για να ικανοποιήσουν τα εσώψυχά τους.
     Έτσι και οι εικονιζόμενες πινακίδες που είναι τοποθετημένες σε κομβικά σημεία, δείχνοντας την πορεία στους οδηγούς, δεν γλύτωσαν από τα σκάγια του έρωτα…
       Εκτός του ότι, «Κάθε ζημιά στις πινακίδες τιμωρείται με φυλάκιση δύο (2)  ετών», είναι ενέργειες που δημιουργούν, μια αντιαισθητική εικόνα, που υποδηλώνει το πολιτιστικό και αξιακό υπόβαθρο του τόπου μας και δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν μας.

Πηγή: Από την Εφημερίδα που μόλις κυκλοφόρησε «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΩΝΩΠΙΝΑΣ» αρ. φυλ. 73


1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει λύση!
    Σαμποτάζ στους
    'επαγγελματίες" που διαφημίζονται στις πινακίδες. Προσωπικά δεν συναλλάσσομαι ποτέ με αυτές τις επιχειρήσεις. Ακόμη δεν ψωνίζω ποτέ από μανάβη που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο, από μαγαζί που δεν έχει τιμές στη βιτρίνα του, δεν πίνω καφέ σε καφετέρια που δεν κόβει αποδείξεις κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο