Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου:«Δια υπόθεσίν σας»…..

      Την 20η Φεβρουαρίου 2013 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσουν πανεργατική απεργία. Δεκάδες φορείς του Νομού μας προχώρησαν σε συλλαλητήριο στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που μεταξύ των άλλων έβαζε τίτλους τέλους για το 3ο καλύτερο αξιολογημένο ΤΕΙ της χώρας μας. Το ΤΕΙ Μεσολογγίου. 
    Η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση θεωρήθηκε παράνομη πράξη και γι’ αυτό καλούνται από τα αρμόδια όργανα να καταθέσουν. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι μεταξύ των άλλων συντρέχουν δύο σοβαρότατοι λόγοι:
1)-Μεταξύ των εγκαλουμένων είναι οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπακτίας, Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, εκπρόσωποι του ΤΕΙ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των Επαγγελματοβιοτεχνών......



  ...των Εμπόρων, των Φοιτητικών Συλλόγων, της Ένωσης Γονέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά. 
      Στοχοποιούνται λοιπόν οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων για το ότι υλοποιούσαν αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων την στιγμή που από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα νεολαίοι έδιναν το παρόν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Αντιτάσσονταν δηλαδή στη βίαιη και καταναγκαστική, προμελετημένη και προαποφασισμένη “διαβούλευση” μετακίνησης και κατάργησης τμημάτων και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

2)-Ο δεύτερος και βασικότερος λόγος είναι η απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης κάθε λαϊκής αντίδρασης που στα απλά ελληνικά ερμηνεύεται ότι: τα θεμελιώδη ατομικά αλλά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών και των φορέων στην ζωή και στην εξέγερση στην αδικία, είναι παράνομα και καταχρηστικά και θα πρέπει να παίρνουν τη σχετική “άδεια” να διαμαρτυρηθούν.

      Ας μας συγχωρέσουν. Τελικά την χάρη δεν θα τους την κάνουμε και «δεν θα βγάλουμε το σκασμό». Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε και να θεωρούμε «υπεράνω των νόμων» υπέρτατο ηθικό χρέος να είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις αλλά και δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. 
     Απέναντι στην αστυνομοκρατία και την κατασυκοφάντηση των αγώνων, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπειά μας. Άλλωστε μέρες που είναι (εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940) θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγώνες του λαού μας δεν ποινικοποιούνται, δεν παραγράφονται και προπάντων δεν τηρούν “πρωτόκολλα”.

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Το Γραφείο Τύπου
της Οργάνωσης Μελών

του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο