Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γεώργιος Αντύπας: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ;

Γράφει ο:
Γεώργιος Αντύπας
Αντιστράτηγος ε.α.

     Ο Αναστάσιος Πάλλης είναι καταζητούμενος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ΜΜΕ και μετά την αναβληθείσα την 26η Απριλίου 2013, αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση του άρθ. 7 του Ν. 2168/1993 (περί κατοχής όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών κ.α) υπόθεση, που ερευνά εκ νέου η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.
      Το θέμα μας ως δημότες του Μεσολογγίου δεν είναι όμως αυτό.  Είναι η εφαρμογή των όρων, τους οποίους  συνυπέγραψαν στο «σχετικό προσύμφωνο» την 21 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Δήμαρχος και ο παραπάνω ιδιώτης και περιλαμβάνονται στην «ετεροχρονισμένη» 130/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαϊου 2011, κατόπιν συνεδρίασης της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων, η οποία ακόμη δεν έχει  υλοποιηθεί...........



     Η απάντηση νομίζω, ότι πρέπει να δοθεί υπεύθυνα, από τον κ. Δήμαρχο και τον στενό συνεργάτη του επί του θέματος και εισηγητή στην παραπάνω συνεδρίαση, μη ψηφίσαντα όμως τη σχετική απόφαση, Αντιπτέραρχο ε.α και πρώην Δήμαρχο κ. Πρεβεζάνο Γεώργιο.

     Επειδή γνώριζα τις παράνομες δραστηριότητες του Αναστασίου Πάλλη από τον Αθηναϊκό τύπο, μέσω των διαφόρων δημοσιευμάτων από το 2011, όπως στoχοποιήθηκαν στη συνέχεια και με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων, από τον βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ. κ. Νταβλούρο Αθανάσιο την 31 Ιανουαρίου 2013, ήμουν ο πρώτος ο οποίος  έφερα στην επικαιρότητα, με ανησυχία και ενδιαφέρον για την τύχη του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή την «ιδιόρρυθμη» σχέση μεταξύ του παραπάνω ιδιώτη, Προέδρου τότε του υπό σύσταση «Πολεμικού Μουσείου» και του Δήμου μας, με διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό μας τύπο και αποστολή σχετικών επιστολών με εύστοχα ερωτήματα σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτω, προς τον κ. Δήμαρχο. 

      Ερωτήματα τα οποία αφορούσαν στη νομιμότητα διάθεσης των οπλικών συστημάτων στο συσταθέν από το 2011 ίδρυμα του Πολεμικού Μουσείου «Π.Α.Λ.Ι.Σ», στην έγκριση ή μη των υπευθύνων Στρατιωτικών Αρχών για τη διάθεση αυτών, στη σύνταξη σχετικών πρωτοκόλλων παράδοσης, στην ανακολουθία των ενεργειών του Δήμου από την υπογραφή του προσυμφώνου μέχρι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην εγκατάλειψη πλέον των αεροσκαφών στον «υπαίθριο» χώρο της αερολέσχης, στη τύχη του φορητού οπλισμού, όπως αναφέρουν οι σχετικές διαταγές διάθεσης των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α., για τα οποία ουδεμία απάντηση έλαβα και ουδείς έχει ενημερωθεί.
        
        Είναι πλέον καιρός και χωρίς να μέμφομαι κανέναν, μετά την τροπή την οποία έλαβε η όλη υπόθεση, με τις αποκαλύψεις των υπευθύνων κρατικών υπηρεσιών επί των παρανόμων δραστηριοτήτων του παραπάνω ιδιώτη, ο νύν Δήμαρχος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος, είναι υποχρεωμένοι να μας ενημερώσουν δημοσίως ως υπεύθυνοι χρήστες εξουσίας του Δήμου, επί των τεθέντων παραπάνω ερωτημάτων, τα οποία αποτελούν νομίζω και ερωτήματα κάθε δημότη της πόλης μας, οι δε παρευρεθέντες στη συνεδρίαση της 4ης Μαϊου του 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφίσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, να ασκήσουν τον ενδεδειγμένο έλεγχο για μη τήρηση των μέχρι σήμερα συμφωνηθέντων, πράξη την οποία έπρεπε να είχαν πραγματοποιήσει από καιρό.

    Τα παραπάνω είναι απαραίτητα για να μην λέγονται ή γράφονται από ορισμένους στον τύπο γελοίοι ισχυρισμοί, ότι «παραχωρήθηκαν» μόνο τρία (3) άρματα ή ότι δεν περιελαμβάνετο στις εκδοθείσες διαταγές διάθεσης των οπλικών συστημάτων από τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων στο Δήμο, ο όρος ενημέρωσης αυτών για τη διάθεσή τους στον Αναστάσιο Πάλλη, αποτελούν αστείες δικαιολογίες των ιθυνόντων…..

    Ας σοβαρευτούμε και ας κοιτάξουμε κατάματα τον κόσμο, ο οποίος αγωνιά για τη σωστή ενημέρωσή του, όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή για κάθε υπεύθυνο.  Ο σωστός ΗΓΕΤΗΣ ενημερώνει τον κόσμο που υπηρετεί, για τις πράξεις ή παραλείψεις του και ενδιαφέρεται με πείσμα για κάθε δημόσιο υλικό ή άλλο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο προέρχεται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και ανήκει σ΄αυτόν.
Απαράβατη αρχή για κάθε ΗΓΕΤΗ, ο οποίος υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.

Με εκτίμηση

 Γεώργιος Αντύπας

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει καμμία κατηγορία για τον Πάλλη που να μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο για οπλοκατοχή.
    Για τα άλλα, το συζητάμε...
    Η Ελλάδα, σταθερά σε επίπεδο καφενείου, δεν μπορεί να ασχοληθεί σωστά με οποιοδήποτε θέμα χωρίς να το ξεφτυλίσει.
    Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 1:21, εσύ τι είσαι; δικηγόρος του Πάλλη; ή δικηγόρος της ΧΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο