Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

        Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ξηρομέρου και στη Δημοτική Ενότητα Αστακού.  
        Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο κα. Βάλαρη Κωνσταντίνα. Θα ακολουθήσει ΕπιμνημόσυνηΔέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας. 
       Στις 11:00 π.μ. θα γίνει παρέλαση στην Κεντρική Αγορά του Αστακού, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης μας. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και θύματα πολέμου, καθώς και οι αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης καλούνται να καταλάβουν τιμητική θέση μεταξύ των Τοπικών Αρχόντων. 
Αναλυτικά το επετειακό Πρόγραμμα έχει ως εξής:.....



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΑΣΤΑΚΟΣ 21/10/2013
Αριθ. Πρωτ: 16011 

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου και με σκοπό την Εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου να εορτασθεί με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που της ταιριάζει,
Κ α θ ο ρ ί ζ ο υ μ ε

1.-Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 
     Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Τ.Δ. των Οργανισμών, Τραπεζών, Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών. 

2.-Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013
α)-Φωταγώγηση οδών και πλατειών του Δήμου μας, των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. 

3.-Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 
α)-Ώρα 09:30 π.μ: προσέλευση μαθητών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού. 
β)-Ώρα 09:45 π.μ.: προσέλευση επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού. 
γ)-Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση Επίσημης δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού όπου θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο κα. Βάλαρη Κωνσταντίνα 

-Μετά την τέλεση Επίσημου Δοξολογίας θα επακολουθήσει Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Ηρώο των Πεσόντων και συνέχεια κατάθεση στεφάνων από: 
•Τον Δήμαρχο Ξηρομέρου 
•Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
•Τον Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Λύτρα Ιωάννη •Τον Αρχηγό Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, κ. Βότση Γεράσιμο • Τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αστακού 
•Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος 
•Προϊστάμενος Λιμενικού Σώματος Αστακού 
•Εκπρόσωπος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου 
•Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης 
•Τον Παιδικό Σταθμό Αστακού 
•Το Νηπιαγωγείο Αστακού 
•Το Δημοτικό Σχολείο Αστακού 
•Το Γυμνάσιο Αστακού 
•Το Λύκειο Αστακού.

      Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ένδοξων νεκρών του πολέμου και θα ψαλθεί ο Εθνικός Ύμνος. 

ε)-Ώρα 11:00 π.μ.: Παρέλαση στην Κεντρική Αγορά του Αστακού, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης μας. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και θύματα πολέμου, καθώς και οι αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης καλούνται να καταλάβουν τιμητική θέση μεταξύ των Τοπικών Αρχόντων. 

Στις πιο πάνω εορταστικές Εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
 •Ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού •Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού •Ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σώματος Αστακού •Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου •Οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών και οι Διευθυντές των Σχολείων, Οργανισμών και Τραπεζών •Οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Σωματείων και Συνεταιρισμών ως και λοιπών φορέων της πόλης μας και οι Δημότες του Δήμου Ξηρομέρου.

Στις πιο πάνω εορταστικές Εκδηλώσεις καλούνται να ρυθμίσουν: • Τα της Δοξολογίας και Μνημόσυνου, ο Ιερέας κος Δημήτριος Τέγας. •Τα της Τάξης και Ασφάλειας, το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού • Τελετάρχη ορίζουμε τον καθηγητή Φυσικής αγωγής κ. Ασημακούλα Γεώργιο.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

12 σχόλια:

  1. to dhmotiko sxoleio karaiskakh poy symetexei sth parelash toy astakoy edv kai 8 xronia giati den to anaferate ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ? ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EMEIS POTE THA APALAGOUME APO TON DHMO ASTAKOU.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MALISTA ENAS OLOKLIROS DHMOS BGAZEI ANAKOINWSH MONO KAI MONO GIA TA DRWMENA TOU ASTAKOU...KAI META LETE SAS APOKALOUME ADIKA DHMO ASTAKOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα ηθελα να αναφερω κατι ο δημος Ξηρομερου αποτελειτε απο 3 ενοτητες Αστακου -Αλυζιας και Φυτειων και θα ελεγα στον κ.Δημαρχο μηπως θα επρεπε οι εορταστικες εκδηλωσεις των εθνικων εορτων να χωριζονται????????????? Ηδημοτικη ενοτητα Αστακου σαν κεντρο και οι δυο ενοτητες Αλυζιας και Φυτειων εναλλαξ γιατι φαινεται μονον ο Αστακος και τα υπολοιπα στο περιθωριο κ. Δημαρχε εχετω υπ`οψιν σου γιατι ερχονται εκλογες και εαν ερθεις για ψηφο δεν α παρεις!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OI ASXETOI KSNOYN MIA ANTIΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν κάνω λάθος το δημοτικό από το Καραϊσκάκη συμμετέχει στην παρέλαση! Αλλά κατάθεση στεφάνων γίνεται στην τοπική κοινότητα! Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια πολεμική λοιπόν; Αν κάνω λάθος διορθώσετε με!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελεος με τους ασχετους!!!!!! Η καθε Δημοτικη Ενοτητα (Αλυζια, Φυτειες) κανει δικη της γιορτη. Στον Αστακο σαν εδρα του Δημου γινετε η κεντρικη με την συμμετοχη του δημαρχου του προεδρου του δημοτικου συμβουλιου, του αρχηγου τους αντιπολιτευσης κπλ.Στις δημοτικες ενοτητες συμμετεχουν οι κατα τοπους αντιδημαρχοι. Τρια χρονια αυτο γινετε στο Ξηρομερο....θα μας τρελανετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μου σωστος,ας ενωθουν λοιπν οι δημοτικες ενοτητες αλυζιας φυτειων και να παραμερισουν τν αλαζονικη δημοτικη ενοτητα αστακου,μαζι με τους αλλαζονες κυβερνωντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΥΖΙΑΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ Μ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MARESEI NA DIABAZW UPERASPISTES THS K KOUMANDRAKH SAMARA KLP KLP....ME THLIBH BEBEA POU ME TETOIA MYALA PAEI TO KSIROMERO 300 XRONIA PISW..ALLA DEN BARIESE......LAOS TS ARPAXTHS EIMASTE KAI TOU WXADERFISMOU...DEN ALLAZEI EUKOLA O ANTHRWPOS..NTINA MAZI S...NA FAEI O LAOS PANTESPANI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο