Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αγριλιά Αστακού: «Τέλος εποχής» για τον «θρυλικό» τόπο διακοπών – συγκινητικά σχόλια στο facebook




Οι ιδιοκτήτες-διαχειριστές του χώρου ανακοίνωσαν της διακοπή λειτουργίας του από τη φετινή σεζόν.....

Λύπη αλλά και νοσταλγία έχει προκαλέσει η είδηση πως μετά απο πολλά χρόνια, ένας χώρος διακοπών ταυτισμένος κατά κύριο λόγο με τους Αγρινιώτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Πρόκειται για το κάμπινγκ – ενοικιαζόμενα αλλά και χώρο εστίασης που λειτουργούσαν επί δεκαετίες, δίπλα απο την παραλία της Αγριλιάς στον Αστακό. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον τόπο καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και απόδρασης για εκατοντάδες κατοίκους του Αγρινίου, που για εκείνους ήταν ένα ιδανικό μέρος για πολυήμερες, οικογενειακές και οικονομικές διακοπές.

Δεν ήταν όμως λίγοι και οι εκδρομείς απο άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, που είχαν γοητευτεί από τις ομορφιές της περιοχής. Όπως ήταν φυσιολογικό, η είδηση πως το «κτήμα Αγριλιά» φέτος δεν θα λειτουργήσει, προκάλεσε πλήθος σχολίων απ’όσους προγραμμάτιζαν για φέτος ή είχαν κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια τις διακοπές τους εκεί…


Για έναν από τους πλέον αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς , κοντινούς στην πόλη του Αγρινίου, οι «τίτλοι» τέλους προκάλεσαν απορία και έκπληξη. Πάντως αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα τους προηγούμενους μήνες, έδειχναν πως υπήρχε μια ασυμφωνία μεταξύ των διαχειριστών και προϊδέαζαν για την δυσάρεστη εξέλιξη.

Να σημειωθεί πάντως πως πολίτες επισημαίνουν πως όσοι έχουν την ευθύνη, οφείλουν να παρέχουν στους επισκέπτες της παραλίας, μια ασφαλή πρόσβαση σε αυτήν.



agriniopress.

9 σχόλια:

  1. Από ποτέ ο αγριλιας ανήκει στον αστακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι Αγριλιά αστακού ονομάζεται αγριλιας και ανήκει στην περιφέρεια αρχοντοχωριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι το Αρχοντοχώρι είναι παραθαλάσσιο. Είναι γνωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιφέρεια αρχοντοχωριου είπε, όχι οικισμού μάθε να διαβάζεις. Κ ναι εκεί ανήκει.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα σας είναι που ανήκει???
      Οτι δεν θα έχουμε πρόσβαση στην παραλία δεν σας πειράζει??

      Διαγραφή
    3. Ξέρω να διαβάζω. Και πάλι δεν κολλάει. Το Αρχοντοχώρι βρίσκεται και σε κάποιο υψόμετρο. Σε λίγο θα μας πεις ότι η παραλία ανήκει στο Μπούμστο.Βασικά στα χαρτιά μπορεί να ανήκει στη μεγάλη περιφέρεια Αρχοντοχωρίου (χαχα) αλλά αυτό δεν έχει λογική.Όπως και το εκκλησάκι της Παναγίας Ελεούσας που ανήκει στο Μεσολόγγι. Τέτοια φάση...

      Διαγραφή
  4. Η Αγριλιά ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου (Αστακού) , αν ήταν Δήμος Αλυζίας θα άνηκε εκει. Και το Αρχοντοχώρι δεν έχει καν λιμάνι αλλά γεωγραφικά η Αγριλιά είναι στο Αρχοντοχώρι.
    Ευχαριστώ
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πλέον λυπηρό είναι ότι γίνεται ενδοοικογενειακο ξεκατινιασμα μέσο Φ/β.Ως ένδειξη σεβασμού η οικογένεια θα πρέπει να βρει(η να συμβάλει)στο θέμα πρόσβασης της παραλίας.Το οφείλουν στον κόσμο που ολα αυτά τα χρόνια τους στήριξε.Τα οικογένεια τους δεν μας αφορούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανακαίνιση από τον ιδιοκτήτη? η Πώληση σε νέο ιδιοκτήτη ? Έτσι απλά κλείνουμε χωρίς λόγο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο