Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Νέα Αιτωλοακαρνανίας - Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Το μέλλον ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου.

 


By Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας - 28/5/2024

Σύντομα ευχάριστες ειδήσεις και για το Πλατυγιάλι.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο κανάλι του δημοσιογράφου Βασίλη Πανόπουλου που φιλοξενείται στο neaait.gr, ιστότοπο της εφημερίδας «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης......
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 62, 72% και μπορεί πλέον και συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε το 2019 όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που έδειξε εμπιστοσύνη στην αγωνία και την προσπάθεια της τετραετίας που πέρασε» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλάκης προσθέτοντας ότι «το κρίσιμο στοιχείο της εκλογής ήταν η αναγνώριση ουσιαστικά της προσπάθειας που έγινε και του αποτελέσματος».
Παράλληλα τόνισε ότι η προηγούμενη τετραετία ήταν ιδιαίτερα δύσκολή με ενεργειακή κρίση, covid αλλά και πολλά προβλήματα γενικά για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Κληρονομήσαμε και πολλά προβλήματα από την προηγούμενη διοίκηση τα οποία έχουμε βάλει σε μια σειρά και έχουμε δρομολογήσει σειρά δράσεων και λύσεων σε πάγια προβλήματα του δήμου» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξηρομέρου.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Β. Πανόπουλου για το ποια θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξηρομέρου ο κ. Τριανταφυλλάκης είπε πως είναι η ενεργειακή κρίση που ουσιαστικά θίγει την βιωσιμότητα δήμων με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι περιφερειακοί μικροί δήμοι που δεν έχουν έσοδα από άλλες πηγές. Επεσήμανε επίσης πως σε σχέση με το 2019 έχει διπλασιαστεί το κόστος ενέργειας και η μόνη λύση πλέον για την βιωσιμότητα δήμων όπως είναι και ο Δήμος Ξηρομέρου είναι η σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων όπως είναι το μεγάλο έργο που αυτή την στιγμή συζητιέται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που συμμετέχει η ίδια η Περιφέρεια, οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδος αλλά και τα ΤΟΕΒ και ευάλωτα νοικοκυριά.

Διαχείριση απορριμμάτων.
Αναφορικά με την διαχείριση απορριμμάτων τόνισε πως όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου υπήρχαν δυο απορριμματοφόρα που λειτουργούσαν στον Δήμο Ξηρομέρου και υπήρχε ένα μικτό σύστημα που ήταν ιδιώτης με κάποια άτομα από το προσωπικό του Δήμου. «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το μοντέλο και από ένα μικτό σύστημα πήγαμε σε καθαρά δημοτική αποκομιδή» ανέφερε ο δήμαρχος σημειώνοντας παράλληλα πως ο Δήμος είναι πολύ πίσω στον τομέα της ανακύκλωσης δεδομένου, ότι τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το 2016 και 2017 ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) έδινε δώρο στους Δήμους ένα απορριμματοφόρο και μπλε κάδους, αλλά δυστυχώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει υποβάλει αίτημα στον ΕΟΑΝ και είναι πρώτος με δεύτερος στη λίστα για επιλογή. Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος ανέφερε και άλλες δράσεις που υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου.

Μεγάλα έργα.
Σε ερώτηση για το ποια μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται ανέφερε πως το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή την στιγμή στον Δήμο Ξηρομέρου είναι ο βιολογικός καθαρισμός και το αποχετευτικό σύστημα στην Αλυζία, το οποίο περιλαμβάνει τρείς κοινότητες, τον Μύτικα, την Κανδύλα και τον Βάρνακα. Είναι ένα έργο της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών και συγχρόνως θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Επίσης αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Αστακό, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή σημειώνοντας πως το έργο είναι στην τελική φάση της δημοπρασίας, έχει σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση και ξεκινά η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, η ύδρευση του Αστακού, το οποίο θα λύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου.
Επιπλέον ο κ. Τριανταφυλλάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ξηρομέρου να καταγράψει το επιστημονικό δυναμικό του μέσω ενός μητρώου επιστημόνων και να συστήσει εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα λειτουργούν συμβουλευτικά και ανάλογα με το επιστημονικό τους πεδίο. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εγγραφεί περίπου 35 άτομα και έχει ξεπεραστεί ο στόχος που ήταν γύρω στα 25 άτομα.

Σύντομα ευχάριστες ειδήσεις και για το Πλατυγιάλι.
Τέλος σε ερώτηση του κ. Πανόπουλου για το πως βλέπει τον Δήμο Ξηρομέρου στο μέλλον είπε πως τα επόμενα δέκα χρόνια είναι κρίσιμα για την περιοχή. Μάλιστα ανέφερε πως ακούγεται ένα τεράστιο έργο για την περιοχή, το Πλατυγιάλι προσθέτοντάς πως «είμαστε στο τελικό στάδιο στο να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις, είναι ένα έργο που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα αλλά θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή».

Το μέλλον ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου.
«Το μέλλον ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου όσον αφορά την ανάπτυξη, το τουριστικό προϊόν και τη βιωσιμότητα της περιοχής μας» είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.




mytikaspress

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο