Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΚΚΕ : ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Μόνο με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας!

“Στις 9 Ιούνη, να κοκκινίσουν ξανά οι κάλπες και λαός και στο Αγρίνιο αλλά και σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ακόμη πιο ψηλά”, ήταν το μήνυμα που έστειλε από συγκέντρωση στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ......

Στο χώρο βρέθηκε λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας, με τον ομιλητή να σημειώνει πως η ενίσχυση του ΚΚΕ, αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το αύριο των εργαζομένων και του λαού, στις μάχες που έχουν να δώσουν από κοινού με τους κομμουνιστές και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Το φτάνει πια να γίνει τώρα ΚΚΕ!

Τόνισε, ότι αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί “ο λαός μας να ψηφίσει μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της αδικίας και των πολέμων.

Αρκεί η αγανάκτηση και το «ως εδώ» που ακούγεται καθημερινά από περισσότερα στόματα να γίνει «τώρα ΚΚΕ». Γιατί όντως έφτασε ο κόμπος στο χτένι, και πρέπει και μέσα από την κάλπη να ακουστεί δυνατά το «φτάνει πια»!”.

Και επεσήμανε: “Ως εδώ με το σύστημά τους, που θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους, «μίας χρήσης», που μπορεί να τους χρησιμοποιεί μέχρι εξάντλησης, όπως βιώνουν οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό με γνωστά τα ωράρια - «λάστιχο», χωρίς ΣΣΕ.

Ως εδώ με τα πανάκριβα είδη πρώτης ανάγκης ,με την ακρίβεια και τους φόρους που μας αφήνουν χωρίς ευρώ για μέρες, ενώ τα κρατικά ταμεία γεμίζουν για να επιδοτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτών των επιχειρηματικών ομίλων που για το 2023 κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ κερδών”.

Για να δοθεί απάντηση στην ΕΕ και Κυβέρνηση της ΝΔ

Καλώντας τώρα η αγανάκτηση που υπάρχει σε πλατιά λαϊκά στρώματα να γίνει δύναμη ενίσχυση του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι μόνο έτσι μπορεί να δοθεί απάντηση στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, την Κυβέρνηση της ΝΔ που ζητά “λευκή επιταγή” για να συνεχίσει το αντεργατικό – αντιλαϊκό της έργο. Επίσης, στα συμπολιτευόμενα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Βελόπουλου κ.α. που ψάχνουν σήμερα για “διαχωριστικές γραμμές”, βρίσκονται απέναντι στις λαϊκές ανάγκες εφόσον όλα τους “πίνουν νερό” στο όνομα της ΕΕ.

Θύμισε μέτρα και οδηγίες που έχουν ψηφίσει από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος στο ευρωκοινοβούλιο, όπως το πακέτο αυξήσεων τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, την ικανότητα των λόμπι “να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας”! Έτσι γεννιούνται τα σκάνδαλα, την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που φέτος έβγαλε στον δρόμο τους αγρότες σε όλη την ΕΕ και πρόσθεσε σε άλλο σημείο:

“Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σπάει την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ φωνάζει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ "φυσάει κόντρα" στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους, και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπόλοιπων συνενόχων στο έγκλημα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποκαλύπτει στο λαό μας, αυτό που χρόνια τώρα με παραμύθια όλα τα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν: πως η ΕΕ είναι συμμαχία καπιταλιστικών κρατών, πραγματική φυλακή των λαών. Και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει η ΕΕ της δημοκρατίας και της ευημερίας, όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Μάχη να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο!

Μπροστά και στις επόμενες, λίγες ημέρες, μέχρι τις κάλπες, κάλεσε να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία στιγμή και κατέληξε: “Τώρα έχουμε πάλι μια μεγάλη ευκαιρία να τους δείξουμε τη δύναμή μας. Για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης. Για να πάρει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού”.

Με ένταση συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία

Με συγκεντρώσεις, ομιλίες, περιοδείες, σε γειτονιές, πόλεις, χωριά και χώρους δουλειάς συνεχίζεται το πρόγραμμα της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Οι συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΗ:

- Στις 8:30 μ.μ. συγκέντρωση στο Μεσολόγγι, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΗ:

-Στις 8:30 μ.μ. συγκέντρωση στην Αμφιλοχία, στην παραλία (γραφεία ΚΟ). Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΗ:

- Στις 11:30 μ.μ. συγκέντρωση στον Αστακό, στο καφέ "ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ". Θα μιλήσει η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο