Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα


Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φάρμακη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Andreas Kindl, συνοδευόμενος από τον  Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα, Ανδρέα Παπαδόπουλο.....

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με τον Γερμανό Πρέσβη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη στενών δεσμών συνεργασίας με τη Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία καθιστούν την Δυτική Ελλάδα ανερχόμενο προορισμό με διαρκές ενδιαφέρον για τους τουρίστες, με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον, τα  προϊόντα της Ολυμπιακής Γης, τη γαστρονομία και τις ήπιες καιρικές συνθήκες.

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για  τις αναπτυξιακές  δυνατότητες, της Δυτικής Ελλάδας και τις προσπάθειες  ανάδειξης σημαντικών τομέων, όπως η έρευνα και η καινοτομία με στόχο την προσέλκυση και προώθηση στρατηγικών επενδύσεων.

Ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Γερμανίας και τον ενημέρωσε για το γεγονός ότι και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία αποτυπώνονται στο Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο καταρτίστηκε από την Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο