Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αποτελέσματα Περιφερειακού Πρωταθληματος Βορειοδυτικής Ελλάδας Μπριτζ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ελλάδας που  διοργάνωσε ο Όμιλος Μπριτζ του Δήμου Αγρινίου από 23 έως 26 Μαΐου..... Η Δημοτική αγορά ήταν κατάμεστη από τους 177 αθλητές που έλαβαν μέρος, εκ των οποίων οι 37 ήταν Αγρινιώτες και οι υπόλοιποι 140 από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Πάτρα, Κιάτο, Αθήνα, Λάρισα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη, Καβάλα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λευκάδα και Λέσβο.

Συγχαρητήρια εισέπραξαν οι διοργανωτές τόσο από τους αθλητές των άλλων ομίλων όσο και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ που την περιέγραψε ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις Περιφερειακών Πρωταθλημάτων των τελευταίων ετών.

Στο αγωνιστικό μέρος τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα.

Στους αγώνες Ομάδων (4 έως 6 αθλητές) υπήρχαν  συνολικά 31 συμμετοχές και σε όλες τις κατηγορίες κέρδισαν ομάδες του  Αγρινίου  ή ομάδες που είχαν στη σύνθεσή τους τουλάχιστον δύο Αγρινιώτες αθλητές.

Συγκεκριμένα:

Στην ενότητα 1-6 νικητές αναδείχθηκαν οι Κουτιβή Πέλη και Τσέλιος Πάνος που αγωνίστηκαν με τις Ελισσάβετ Χατζηκωνσταντίνου και Ιωάννα Φωτιάδου από την Κατερίνη.

Στην ενότητα 1-9 νικητές αναδείχθηκαν οι Αραπογιάννης Αντρέας, Τασόπουλος Σωκράτης, Καλοφώνου Ευαγγελία, Καρράς Ευάγγελος και Τζογάνης Θεόδωρος.

Στην ενότητα 1-11 (που λόγω προκήρυξης δεν είχε ξεχωριστή απονομή) νικητές ήταν οι Τσοβόλας Σπύρος, Γκουρνέλος Αντρέας, Παππάς Κώστας και Τζουμάκας Βασίλης. Σημαντικό πως η παραπάνω ομάδα κατετάγη 4η συνολικά!

Τέλος την μεγάλη ενότητα Open κέρδισαν οι Παπαγεωργίου Έλενα και Κούρτης Δημήτρης που είχαν συμπαίκτες τον Γιάννη Χλιάπα από την Πάτρα και τους Παπαγιάννη Γιάννη και Μαρκάκη Γιάννη από την Θεσσαλονίκη.

Τις απονομές στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε η Γενική Γραμματέας της ομοσπονδίας κα. Λυδία Μανούση.

 

Στους αγώνες ζευγών και στην ενότητα 1-6:

Οι Κάτια Καραθανάση και Ποσοτίδου Μαρία ήταν δεύτερες στην γενική κατάταξη, οι Μπάδας Κωνσταντίνος και Κατσακιώρης Χρήστος (που είναι μέλη της Εθνικής Παίδων) ήταν νικητές στη δεύτερη ημερίδα, οι Λαπατά Χριστίνα και Γκουρνέλου Τζένη ήταν νικήτριες στην πρώτη ημερίδα και η μεγάλη έκπληξη έγινε από τις φετινές μαθήτριες Βασιλείου Λαμπρινή και Πλιάκουρα Αλεξάνδρα που κέρδισαν την τρίτη ημερίδα. Το κύπελλο καλύτερου μαθητή πήρε ο Μπριάνης Φώτης που αγωνίστηκε με τον Κερκυραίο Μάνθο Χρήστο ενώ το κύπελλο νεώτερου αθλητή απονεμήθηκε στους Τζουμάκα Πάρη και Βασιλείου Κωνσταντίνα.

Τις απονομές στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας κος  Αλέκος Αθανασιάδης που αναφέρθηκε εκτενώς στην δουλειά που κάνει ο όμιλος στις μικρές ηλικίες.

 

 

Στους αγώνες ζευγών και στην ενότητα 1-9:

Οι Πελέκης Βασίλης και Κατσαντώνη Ελένη ήταν τρίτοι στην γενική κατάταξη, οι Τασόπουλος Σωκράτης και Καλοφώνου Ευαγγελία ήταν νικητές στην τρίτη ημερίδα και τέταρτοι στην γενική κατάταξη ενώ το κύπελλο mixed απονεμήθηκε στον Κώστα Χαρατσάση και στην Ilse Raemen (αθλήτρια από την Λευκάδα).

Τις απονομές στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κος Χρήστος Ζαρκαβέλης που μίλησε με ενθουσιασμό για πλήθος των συμμετοχών και την αρτιότητα της διοργάνωσης.

 

Τέλος στην μεγάλη κατηγορία ζευγών Open οι Αραπογιάννης Αντρέας και Τζογάνης Θεόδωρος ήταν οι νικητές στην υποενότητα 1-11 ενώ η μεγάλη έκπληξη έγινε από τους Μπεληγιάννη Μάντυ (αθλήτρια της εθνικής νέων) και Κούρτη Δημήτρη που κέρδισαν την δεύτερη ημερίδα και τερμάτισαν τέταρτοι στην γενική κατάταξη προσπερνώντας πολύ πιο έμπειρους αθλητές.

Τις απονομές στον συγκεκριμένο αγώνα έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης  Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος  Λίνος Μπλέτσας που συγχάρηκε τους διοργανωτές και υποσχέθηκε πως η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

Όπως τόνισε ο δάσκαλος Μπριτζ του Ομίλου Κούρτης Δημήτρης «η επιτυχία της διοργάνωσης ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη και μας δημιούργησε υποχρεώσεις να την επαναλάβουμε με ακόμα περισσότερες συμμετοχές, σε τρία χρόνια που θα επαναληφθεί. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δήμου Αγρινίου η βοήθεια των οποίων ήταν αμέριστη».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και τις απονομές.





 

 

 

 

   
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο