Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Έγινε ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων

 


Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα αφορούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η κλήρωση για το διορισμό αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής σε όλη την επικράτεια για τις ευρωεκλογές 2024.....

Η κλήρωση έγινε στην αίθουσα 102 του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Οι διορισμοί θα επιδοθούν μόνο ηλεκτρονικά μέχρι το Σάββατο 1 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Τα αποτελέσματα των κληρώσεων και οι διορισμοί των Δικαστικών Αντιπροσώπων στις Ευρωεκλογές 2024 αναρτήθηκαν στη νέα πλατφόρμα εδώ

Τα εκλογικά τμήματα

Μετά τη δημοσίευση της επικαιροποιημένης λίστας από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται συνολικά σε 18.380 ανά την Επικράτεια.

Στον αριθμό των διορισμών θα προστεθούν 701 θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων, που θα εκτελέσουν καθήκοντα Εφορευτικών Επιτροπών στα 237 τμήματα διαλογής της επιστολικής ψήφου, τα οποία θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια Αττικής. Στον άνω συνολικό αριθμό διορισμών θα προστεθεί και ποσοστό 15% αναπληρωματικών δικαστικών αντιπροσώπων.

Ως προς το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και τις λοιπές λεπτομέρειες (μετακινήσεις, διόδια κλπ), αναμένεται ενημέρωση μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στην περίπτωση που διορισθείς χρειαστεί να επιστρέψει, αφού έχει ήδη αποδεχθεί ηλεκτρονικά, τον διορισμό του για λόγους ανωτέρας βίας (υγείας κλπ), θα πρέπει να προσέλθει με το εκτυπωμένο διοριστήριο έγγραφό του και, ενδεχομένως, με λοιπά δικαιολογητικά, στην οικεία Εισαγγελία (από την οποία θα παραλάμβανε τον διορισμό του), προκειμένου να τα προσκομίσει.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς δεν θα δέχονται ανέλεγκτα επιστροφές των διοριστηρίων, αλλά θα κρίνουν κατά περίπτωση την αποδοχή ή μη του σχετικού αιτήματος.

Λάθος Αναγραφή στοιχείων στο διοριστήριο έγγραφο

Σε περίπτωση που σε διοριστήριο έγγραφο παρατηρηθεί λανθασμένη αναγραφή στοιχείων και καθίσταται αναγκαία η διόρθωσή τους, τα Μέλη Εφορευτικών Επιτροπών Διαλογής Επιστολικής Ψήφου, οι Αντιπρόσωποι της Δικαστικής Αρχής και οι Αναπληρωτές αυτών θα απευθύνονται στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου.

newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο