Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

erga.gov.gr: Πλατφόρμα ενημέρωσης για την πρόοδο όλων των δημόσιων έργων που συντελούνται στη χώρα


Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία των πολιτών, όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση στην πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε από τα Χανιά ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος......


Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη των αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου, επαγγελματικών ενώσεων, φορέων και εκπροσώπων των επιμελητηρίων.


«Πρόκειται για την δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος ο οποίος χαρακτήρισε την δημιουργία της πλατφόρμας ως «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας».


«Αυτή την στιγμή η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο. Έχουμε καταφέρει χάρη στις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Σημείωσε πως πρόκειται για 85 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι πόροι τους οποίους «διαχειριζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών» και τόνισε:


«Όλο αυτό μας οδηγεί στη σημασία της ευρωπαϊκής κάλπης, στην κάλπη της μεθεπόμενης Κυριακής. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν τη ζωές μας, στα Χανιά στην Κρήτη στην Ελλάδα, με έργα που είναι απαραίτητα, έργα που καθυστερούσαν για πολλά χρόνια και τώρα έχουμε και τη βούληση και τα χρήματα για να τα υλοποιήσουμε».


Ο υπουργός συζήτησε, επίσης, με τους παρευρισκόμενους για το πώς μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα διάφορα ζητήματα, άκουσε προβλήματα και άκουσε παράπονα για «να λύσουμε προβλήματα και να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τις ζωές των πολιτών μιας και αυτή είναι η αποστολή της πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.


«Παρακολουθούμε τα πάντα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής, έχουμε ένα μπούσουλα, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη όπως στην Κρήτη έτσι και σε όλη την Ελλάδα.

Από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να γίνουμε η χώρα της χρονιάς για το 2023 με πολλούς δείκτες, όπως τους δείκτες της οικονομικής προόδου, να αναγνωρίζονται στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις παθογένειες, γνωρίζουμε ότι πρέπει να καλύψουμε πολλά επίμονα προβλήματα, όμως αυτό που συντελείται στη χώρα μας είναι μία πρόοδος που στο εξωτερικό είναι ορατή.


Δυστυχώς στο εσωτερικό της χώρας συνέχεια διατυπώνονται διάφορα διότι η πρόοδος αυτή δεν είναι ορατή από την αντιπολίτευση. Αλλά αυτό δεν μας απασχολεί, μας απασχολεί ο δικός μας στόχος είναι, να βελτιώνουμε τα προβλήματα των πολιτών και σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα σημαντικό κεκτημένο, αναγνώρισης μιας πορείας και το να επιτευχθεί ένας μεγάλος εθνικός στόχος. Που αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα, ελληνικές και ξένες, περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερα εισοδήματα, ενίσχυση της οικονομίας και σύγκλισή μας με την ευρωπαϊκή οικονομία».


Η πλατφόρμα erga.gov.gr αμέσως μετά την παρουσίαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Στο περιθώριο της παρουσίασης ο υπουργός Επικρατείας ερωτηθείς για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με σχεδιασμούς που αφορούν σε αιολικά πάρκα και σε αποφάσεις του ΑΔΜΗΕ για το καλώδιο υπερυψηλής τάσης και του πυλώνες, που θα χρειαστεί να διανύσουν οροσειρά των Χανίων, του Αποκόρωνα, ορεινά χωριά για να φτάσει μέχρι το Ηράκλειο στη Δαμάσκα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που θα υπάρξουν, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την αλλοίωση της εικόνας των περιοχών τους και την υποβάθμιση των περιουσιών τους, απάντησε:

«Πρέπει να προσέχουμε, να δίνουμε μεγάλη προσοχή και βαρύτητα στις αντιδράσεις κάθε τοπικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα να μην επιτρέψουμε να πηγαίνουν πίσω και να καθυστερούν κρίσιμα έργα. Επομένως ναι στη διαβούλευση, ναι στη συζήτηση, να ακούμε με προσοχή της αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις και εφόσον υπάρχει θετική εναλλακτική πρόταση να την υιοθετούμε».


ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο