Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα "Πόλεις και χωριά του Δήμου Ξηρομέρου" που πραγματοποιήθηκε Τρίτη 28 Μαϊου 2024 (Βιντεο-φωτο)


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ)  και ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» για την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Σάββα, «Πόλεις και χωριά του Δήμου Ξηρομέρου» Β΄ έκδοση, στο οποίο υπάρχει πλούσιο ιστορικό, λαογραφικό, και φωτογραφικό υλικό των 19 πόλεων και χωριών του Δήμου Ξηρομέρου.....

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 ώρα 19:00 στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8, Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου να συνδιοργανώσει την παραπάνω εκδήλωση που προβάλλει την περιοχή μας.

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό: ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα», Θεόδωρος Γεωργούλας, η Γ. Γραμματέας του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών ( ΚΕΛΔ) κα Σοφία Λιγνού, Πρόεδρος Εφετών, με καταγωγή από το Καραϊσκάκη Ξηρομέρου και ο κ. Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), οι οποίοι αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο.

Κύριος ομιλητής και παρουσιαστής του βιβλίου ήταν ο Γεώργιος Σπυρ. Μπαρμπαρούσης, καθηγητής φιλοσοφίας και διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ, ο οποίος επισήμανε αναλυτικά τα πολύτιμα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που περιέχονται στο βιβλίο.

Στο τέλος έγινε αποφώνηση από τον συγγραφέα Αλέξανδρο Σάββα π. Πρόεδρο Εφετών και Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΑΝΣΥ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανέφερε, ότι ο τόμος αυτός αποτελεί βελτιωμένη και ανανεωμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου, που εκδόθηκε με την συνδρομή του Δήμου Ξηρομέρου και μοιράστηκε δωρεάν στους Ξηρομερίτες, στις τρεις παρουσιάσεις που έγιναν στον Αστακό, Μύτικα και Φυτείες και ότι περιέχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για όλα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά π. Βασίλειος Πόπης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Φέσσας, η Πρόεδρος Εφετών Σοφία Λιγνού, ο Πρόεδρος Εφετών και Αντιπρόεδρος του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, Δημήτρης Ορφανίδης, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου, Δημήτρης Αρσένης, η Πρόεδρος Συλλόγων Μεσολογγίου, Αγγελική Μπερερή, η Γ. Γραμματέας Συλλόγων Τριχωνίδας, Αγγελική Σταθοπούλου, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ξηρομέρου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, Γρηγόρης Μπόνης , ο Γ. Γραμματέας και π. Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Γεωργούλας, η Β΄ Αντιπρόεδρος Αθηνά Μπούρχα και ο Οργανωτικός Γραμματέας Βασίλης Μπουρνάζος, ο π. Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ , συγγραφέας, Νικόλαος Μήτσης, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ και πολιτευτής, Παναγιώτης Τρυφιάτης, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ΟΣΥΒΑ, και Πρόεδρος Συλλόγου Λεπενιωτών Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Δημοσιογράφος π. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ και π. πρόεδρος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος Αστακιωτών και Πρόεδρος Συλλόγου φωτορεπόρτερ, Χρήστος Μπόνης, ο Πρόεδρος Συλλόγου φίλων της βελανιδιάς, Μάκης Στρατούλης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ξηρομεριτών Μάκης Ζορμπάς, ο Κυριάκος Ξενάκης εκπρόσωπος του Συλλόγου Αγραμπέλου, ο εκδότης της εφημερίδας Αιτωλοακαρνανική Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πολιτευτής του Νομού Γιάννης Μουρτζιάπης.

Ευχές μας έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Πάνος Χολής, ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και τον Πρόεδρό της συμπατριώτη μας,  κ. Κώστα Καρούσο για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ευχαριστούμε την Γ. Γραμματέα του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ΚΕΛΔ) και Πρόεδρο Εφετών που χαιρέτησε την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τον κύριο παρουσιαστή του βιβλίου κ. Γεώργιο Σπυρ. Μπαρμπαρούση, καθηγητή φιλοσοφίας και διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ

Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Κύρου από την Χρυσοβίτσα για την προσφορά των γλυκισμάτων που μοιράστηκαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τους φωτορεπόρτερ Γιώργο Τσέλιο, Σπύρο Μπενέκο, διαχειριστές των blog Xiromeronews και mpampini in καθώς και τον φωτορεπόρτερ Χρήστο Μπόνη, για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο