Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μεγάλη επιτυχία στο Acheloos Run 2024! Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πάθος και αντοχή στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

 


Acheloos Run 2024 – Μεταγωνιστικό Δελτίο

Το Acheloos Run 2024 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας δεκάδες δρομείς από όλη τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αθήνα στο Νεοχώρι Μεσολογγίου για ένα εξαιρετικό αθλητικό γεγονός. Γιορτάζοντας την έκτη του έκδοση, το Acheloos Run συγκέντρωσε ξανά τους λάτρεις του αθλητισμού σε μια ζωντανή και συναρπαστική γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον ποταμό Αχελώο και το μαγευτικό οικοσύστημά του......

Η έναρξη των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, με τους αγώνες δρόμου 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 6 χιλιομέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δρομείς διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού στην πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου, δίνοντας το σήμα για μια ένα μουσικό πάρτι στην πλατεία.

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, δόθηκε η πολυαναμενόμενη εκκίνηση του Hμιμαραθωνίου, καλύπτοντας μια απαιτητική απόσταση 21,1 χιλιομέτρων. Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων Νεοχωρίου και κατέληξε στην παραλία του Λούρου, μια περιοχή με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, περνώντας μέσα από έναν μοναδικό υδροβιότοπο που είναι ενσωματωμένος στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ramsar. Η περιοχή αποτελεί μέρος της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, η οποία ξεχωρίζει για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα της.

Ο συναρπαστικός αγώνας ολοκληρώθηκε στη μαγευτική παραλία του Λούρου, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν με ένα μεγάλο Finish Line Party. Οι δρομείς και οι θεατές απόλαυσαν τοπικά προιόντα που προσέφεραν οι χορηγοί και οι εθελοντές της διοργάνωσης.

Το Acheloos Run 2024 έκλεισε με το πάρτι των εθελοντών για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όπου οι εθελοντές έλαβαν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισαν οι εξής επιδόσεις: Για τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο, ο VIDOR ZSOLT (Σ.Μ.ΑΧ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ) με χρόνο 01:17:30 και για τις γυναίκες η ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ με χρόνο 01:37:31.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣΕ (ΑΣΔΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ) με χρόνο 17:06 και πρώτη γυναίκα η ΓΙΩΤΑ ΓΚΑΣΟΥΚΑ με χρόνο 44:30.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, πρώτος ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΔΟΥΡΑΣ με χρόνο 16:47 και πρώτη γυναίκα η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΙΚΟΥ (BODYWORKS PREVEZA) με χρόνο 19:01.

Μετά το τέλος των αγώνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων, τιμώντας τους νικητές κάθε κατηγορίας με τα αντίστοιχα κύπελλα.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους αφοσιωμένους εθελοντές, των οποίων ο ενθουσιασμός και το πάθος συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του Acheloos Run 2024. Οι χορηγοί της διοργάνωσης αξίζουν επίσης ιδιαίτερη αναγνώριση για την πολύτιμη υποστήριξή τους, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην Ελένη Νικολοπούλου προπονήτρια του ΓΑΣ Αγρινίου, που όπως κάθε χρόνο ήταν μαζί μας και συνέβαλε στην παρουσίαση της διοργάνωσης. Επίσης ευχαριστούμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τους ανεξάρτητους αθλητές που πήραν μέρος σε όλους τους αγώνες.

Το Acheloos Run 2024 συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

 

Μπορείτε να βρείτε το φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες στον σύνδεσμο εδώ.

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε το σύνθημα για την ανανέωση του ραντεβού για το 2025!

 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο