Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Διάκριση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου -Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου στο 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού ντοκιμαντέρ "Ο Αγών"


Το Σάββατο 25-05-2027 προβλήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, η ταινία "Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ",..... συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου -Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού ντοκιμαντέρ "Ο Αγών". Η ταινία κατατέθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» και απέσπασε ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ από την κριτική επιτροπή,

για την ενθάρρυνση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου που με την ώθηση του ΑΓΩΝΑ και ελάχιστα τεχνικά μέσα δημιούργησε ένα πρωτόλειο αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ.

Η ταινία ντοκιμαντέρ είναι μια περιπέτεια στον κόσμο της αρχαίας Πλευρώνας και των Οινιάδων. Με αφορμή κείμενο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας αποδίδεται ο θρύλος της κυράς Ρήνης μέσα από την ματιά των μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ιερής πόλης Μεσολογγίου.

Ένα ταξίδι στον χρόνο με τους μαθητές και τις μαθήτριες να γίνονται αφηγητές της ιστορίας, ανακαλύπτοντας τον αρχαίο χώρο των Οινιάδων, το κάστρο του Ανήλιαγου και τους Νεώσοικους.

Στην αφήγηση η Δέσποινα Κολοβού, Όλγα Τηλιγάδη, στον Ρόλο της Κυρά Ρήνης η Αγλαΐα Σαγώνα, στον ρόλο του Ανήλιαγου ο Σωκράτης Κορδάς ενώ στον ρόλο της μοίρας η Αριστέα Πασσά, μαθητές όλοι της Α΄Λυκείου της κατεύθυνσης του θεάτρου-κινηματογράφου. Στον ρόλο της εκπαιδευτικού η φιλόλογος του σχολείου μας Μαρία Τσιρογιάννη.

Τα εικαστικά έργα έγιναν από την Κωνσταντίνα Αναγνώστου, την Ιωάννα Ασημακοπούλου, την Μιχαέλα Κανελοπούλου, την Άρτεμις Κρεμμύδα, την Κωνσταντίνα Κουρούκλη, την Ανθή Τάτση και την Αφροδίτη Τζάνη, μαθήτριες της Β Λυκείου της Κατεύθυνσης εικαστικών

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, η Σοφία Ντιάγκα εκπαιδευτικός Κινηματογράφου , ο Δημήτρης Σιούντας καθηγητής Δραματικής τέχνης και η εικαστικός Κανάκη Σοφία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τις μαθήτριες και τον μαθητή, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ και την επιτυχία τους.


Για τον Σύλλογο Διδασκόντων

Η Δ/ντρια

Ανδριανή Χαλαζιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο