Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ιερές Παρακλήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις


 Αιτωλοακαρνανίας Δαμασκηνός

«Με την προσευχή μου θα είμαι δίπλα σας»


Προκειμένου να συμπαρασταθεί στην αγωνία των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και να συμπαρασταθεί προσευχητικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, η τοπική μας Εκκλησία τέλεσε δύο προσευχητικές συνάξεις, την Κυριακή 26 Μαΐου και την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στην πόλη του Αγρινίου αντίστοιχα....

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος και ανέγνωσε την ειδική ευχή, που έχει συντάξει ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Μιλώντας από καρδιάς στους μαθητές, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επισκόπου και Πνευματικού τους Πατέρα και προσήλθαν να συμπροσευχηθούμε όλοι μαζί στον Άγιο Θεό, την Παναγία Μητέρα Του και όλους του Αγίους, με σκοπό να λάβουν τον άνωθεν φωτισμό ως ένα ακόμη εφόδιο για τις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Με πατρική αγάπη προέτρεψε τα παιδιά «να αγωνιστείτε έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Μία μάχη για να την κερδίσει κανείς πρέπει να πιστέψει, ότι είναι ικανός να αγωνιστεί και να κερδίσει».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης σε ολόκληρη την προετοιμασία των μαθητών και στην συμβολή και συμπαράσταση των καθηγητών και των γονέων τους και έδωσε πρακτικές συμβουλές στα παιδιά.

«Θέλω να θυμάστε, ότι ο άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει αυτά που προσδοκά και επιθυμεί. Έρχεται, λοιπόν, ο ίδιος ο Θεός για να συνδράμει τον αγώνα σας, να ενισχύσει την προσπάθεια σας, να ενδυναμώσει την πορεία σας. Προσευχόμαστε όλοι μαζί τούτη την ώρα να έχετε καταρχήν κουράγιο μέχρι το τέλος των εξετάσεων, γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι όταν πλησιάζει κάποιος προς το τέλος της προσπάθειάς του, η αγωνία του αυξάνει. Προσευχόμαστε να είστε γεροί, χωρίς πανικό, χωρίς άγχος. Ο χειρότερος εχθρός για αυτόν που εξετάζεται είναι ο πανικός και το άγχος. Να συγκροτήσετε την σκέψη σας, να τιθασεύσετε τον ψυχικό σας κόσμο και να μην αφήσετε τίποτα να σας καταβάλει».

Ολοκληρώνοντας, διαβεβαίωσε τους υποψηφίους, ότι θα προσεύχεται για αυτούς. «Με την προσευχή μου θα είμαι δίπλα σας και κοντά σας. Η δική μου προσευχή, ως πνευματικός σας Πατέρας, θα είναι, ο Θεός να ικανοποιήσει την επιθυμία σας, να ικανοποιήσει τον πόθο σας, να επιβραβεύσει την προσπάθεια σας και να σας χαρίσει την είσοδό σας στη Σχολή που επιθυμείτε».

Τέλος, ευχήθηκε μετά τις εξετάσεις να περάσουν ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι και τους προσκάλεσε στο Κατασκηνωτικό Τριήμερο των φοιτητών και των υποψηφίων φοιτητών στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ρίζα Ναυπακτίας.

Μετά την απόλυση των ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες, ως ευλογία, μια εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και ένα στυλό μαζί με τις θερμές πατρικές ευχές του.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://photos.app.goo.gl/auABNt88KAG3Bkb59

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο