Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

 


Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι να τιμωρήσουν όσους ευθύνονται για τα προβλήματά τους με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Ρ. Μαρούδας: “Στις 9 Ιούνη με ψήφο στο ΚΚΕ να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα σε ΕΕ, ΚΑΠ και όσους τις στηρίζουν”....

Να αξιοποιήσουν την πείρα τους απ’ τα συνολικά, μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας συνέχεια μετά τις μεγάλες τους πρόσφατες κινητοποιήσεις, πανελλαδικά αλλά και στο νομό, με ψήφο στο ΚΚΕ, για να είναι ακόμη αυτοί ακόμη πιο δυνατοί και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, κάλεσε τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους και στην Αιτωλοακαρνανία, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Από την παρουσία του στο νομό την Τρίτη και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βόνιτσα και το Νεοχώρι, εκφράστηκε έντονα η αγανάκτηση που βιώνει ο πληθυσμός της υπαίθρου για μια σειρά προβλήματα. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη, να μην χαθεί ούτε μια ψήφος από το ΚΚΕ, ώστε να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην ΕΕ στην ΚΑΠ της που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Επίσης, να δοθεί απάντηση στην Κυβέρνηση, αλλά και στα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης που ενώ στηρίζουν αυτές τις κατευθύνσεις και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου από κοινού με τη ΝΔ, ψάχνουν σήμερα “διαχωριστικές γραμμές” απ’ την τελευταία, κάτω από την πίεση που έχουν ασκήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και οι αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μιλώντας στις συγκεντρώσεις, ο Ρ. Μαρούδας χαρακτήρισε την ΚΑΠ “αμαρτωλή ιστορία δεκαετιών” που όλα τα αστικά κόμματα υποστήριζαν και υποστηρίζουν διαχρονικά, όταν μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε και συνεχίζει να το κάνει, για τις συνέπειες που αυτή έχει. Κάλεσε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο να σκεφτεί αν η ΚΑΠ ήταν προς όφελός του, γιατί ερημώνουν τα χωριά, γιατί ο αγροτικός πληθυσμός από 35% τη δεκαετία του 1970 έχει φτάσει στο 8%, να αναρωτηθεί ποιο θα είναι το μέλλον του, αν θα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του σε μία με δύο δεκαετίες και για τη νέα γενιά που σήμερα ασχολείται με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Εξήγησε, πως για το σύνολο των παραπάνω ζητημάτων, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που στάθηκε απέναντι στη Συνθήκη του Μάαστριχ της ΕΕ, όπως και της ΚΑΠ, εφόσον ο πυρήνας όλων αυτών ήταν η στρατηγική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών ομίλων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, όχι η βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής των αγροτοκτηνοτρόφων, ούτε η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των εργαζομένων και του λαού.

Έδωσε παραδείγματα, όπως με την καλλιέργεια σκληρού σιταριού σε βάρος του μαλακού, για να εξυπηρετηθούν οι βιομηχανίες ζυμαρικών με φθηνή πρώτη ύλη, την ώρα που ανεβαίνουν οι τιμές στο ψωμί. Μιλώντας και για την Αιτωλοακαρνανία, στάθηκε στα καπνά και πως ενώ οι αγρότες κατάφερναν να εξασφαλίζουν ένα εισόδημα, σήμερα με την πριμοδότηση άλλων καλλιεργειών, δεν ισχύει το ίδιο.

Καυτηρίασε και τις απαντήσεις που δίνουν τα αρμόδια Υπουργεία σε συναντήσεις και παρεμβάσεις των αγροτών, όπου επικαλούνται τους νόμους της αγοράς και της ζήτησης, όταν διεκδικούνται τιμές επιβίωσης για προϊόντα, δίνοντας το παράδειγμα με το γάλα. Δήλωσε, ότι την ώρα που σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε ζώα στη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα και ενώ η ζήτηση παραμένει μεγάλη, οι τιμές έπεσαν κατά 20% και γίνεται προσπάθεια και για νέα πτώση στο γάλα κατά 10%, εξηγώντας ότι οι τιμές, διαμορφώνονται με γνώμονα να εξασφαλίζεται το κέρδος εμπόρων, εξαγωγέων και βιομηχάνων.

Στάθηκε και στα μεγάλα προβλήματα με τη λειτουργία των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, την έλλειψη υποδομών για τις καλλιέργειες, στην ύπαιθρο συνολικότερα, εξηγώντας ότι πρόκειται για τη συνολικότερη πολιτική που ευθύνεται γι’ αυτά με ευθύνη ΕΕ και διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν προτεραιότητα τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων στον ανταγωνισμό τους, όχι τις ανάγκες του λαού.

Μπροστά και στις κάλπες στις 9 Ιουνίου, τόνισε ότι οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν μια “χρυσή ευκαιρία”, να τιμωρήσουν όλους εκείνους που τους ρήμαξαν τα προηγούμενα χρόνια, υπηρετώντας την πολιτική ΕΕ και της ΚΑΠ της, με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, κάνοντας τη διαφορά, στέλνοντας το “λογαριασμό” σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση κ.α. αστικά κόμματα, που κρύβουν τη στρατηγική τους συμφωνία για τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα συνολικά ο λαός και οι εργαζόμενοι. Σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει συνολικά το λαό “στα μάτια” με τις θέσεις του και σήμερα μπορεί ενισχυμένο, να επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα εργαζομένων και λαού, καλώντας ακόμη και όλους όσοι έχουν επιφυλάξεις να κάνουν το βήμα “κοκκινίζοντας” τις κάλπες με το ψηφοδέλτιό του. “Να τιμωρήσουμε όσους μας αγανακτούν, όσους μας μεγαλώνουν τα προβλήματα, στέλνοντας πανευρωπαϊκό μήνυμα-συνέχεια των δυναμικών μας αγώνων στις 9 Ιούνη με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ”, τόνισε.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο