Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Παράταση έως 30 Ιουνίου 2024 στη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων και άλλων εκτάσεων


Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με χθεσινή (28/05/2024) απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2024 στους πολίτες, προκειμένου αυτοί να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας....

 

Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr καθώς και στον ιστότοπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr

 

Υπενθυμίζεται ότι ο καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους αφορά τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των χώρων αυτών, οι οποίοι υποχρεούνται να προβούν στον καθαρισμό τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

 

Ο καθαρισμός αυτός περιλαμβάνει ενδεικτικά: την αποψίλωση από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους, τον καθαρισμό και την απομάκρυνση πιθανών άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων και κάθε άλλο μέτρο που κρίνεται ως απαραίτητο προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος προβαίνει στον καθαρισμό και βεβαιώνει σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους τη δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26.

 

 

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο