Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Ιερατικής Επιμορφώσεως της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας


Μέσα στην αναστάσιμη χαρά και με τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου,..... η λήξη του ετησίου Ιερατικού Σεμιναρίου, το οποίο λειτούργησε κατά την φετινή ιεραποστολική χρονιά στην Ιερά Μητρόπολή μας. Το Σεμινάριο αφορούσε στην εκπαίδευση 10 κληρικών χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές, οι οποίοι χειροτονήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας την τελευταία δεκαετία από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κοσμά και τον νυν Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό.

Οι παρακολουθήσαντες Ιερείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν μία ολοκληρωμένη γνώση στις 8 ακόλουθες θεματικές ενότητες:

·         Δογματική

·         Λειτουργική

·         Οργάνωση και Διοίκηση Ενορίας

·         Θέματα Εκκλησιαστικής Ιστορίας

·         Θέματα Κανονικού Δικαίου

·         Θέματα Τυπικού

·         Ποιμαντική

·         Εισαγωγή και Ερμηνεία Καινής Διαθήκης.

Εκτός από τον υπεύθυνο του Σεμιναρίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σιλουανό Ψιλιά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας δίδαξαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χριστοφόρος Χρόνης, Δρ. Θεολογίας και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γκιάφης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού  Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μουσελίμης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού  Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου και ο Αξιότιμος κ. Φώτιος Μάλαινος Θεολόγος - Συνταξιούχος Λυκειάρχης.

Κατά την τελευταία συνάντηση, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός και η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων από τον υπεύθυνο του Σεμιναρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες Ιερείς εξέφρασαν θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία αυτή, αναφέρθηκαν στις νέες γνώσεις τις οποίες απέκτησαν και θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην ιερατική τους διακονία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Κεφαλοβρύσου, Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη για την αβραμιαία φιλοξενία του Σεμιναρίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο