Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ανατροπή στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας- Πρώτη δυναμη η Κίνηση Μηχανικών


Ριζική αλλαγή σκηνικού σημειώνεται στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία....

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)- Συνεργαζόμενοι χάνει τα πρωτεία μετά από πολλά χρόνια καθώς η Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Πάνο Κέκελο είναι πρώτη δύναμη στις κάλπες για την Αντιπροσωπεία του παραρτήματος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Oλοκληρώθηκε ομαλά η εκλογική διαδικασία των Μηχανικών που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου 2024,  σε όλη τη χώρα με το ενδιαφέρον στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας να είναι μεγάλο.  Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 το πρωί και έκλεισαν στις 7:00 το απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία τρία εκλογικά τμήματα λειτούργησαν. Τα δύο εκλογικά τμήματα στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ (Αίθουσα Εκδηλώσεων 1ος όροφος, Π. Σούλου ) και ένα στο Μεσολόγγι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ισόγειο (Κύπρου 30, Μεσολόγγι).

Για την Αντιπροσωπεία του 35μελούς  Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, είναι:

Ψήφισαν: 637

Ακυρα-Λευκά: 26

Ελαβαν:

Κίνηση Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας: 293

Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)- Συνεργαζόμενοι 269

Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: 51

Το αποτέλεσμα στις κάλπες του Αγρινίου:

Ψήφισαν: 435

Ακυρα-Λευκά: 26

Ελαβαν:

Κίνηση Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας: 198


Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)- Συνεργαζόμενοι 166


Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: 45


Το αποτέλεσμα στην κάλπη του Μεσολογγίου:


Ψήφισαν: 204


Κίνηση Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας:95


Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)- Συνεργαζόμενοι 103


Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών: 6


Τις τελευταίες ημέρες οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια αναμέτρηση με σχετικά αμφίρροπα χαρακτηριστικά και όπως επιβεβαιώθηκε εκ του αποτελέσματος ήταν βάσιμες.


Προκειται ωστόσο για αποτέλεσμα που προκαλεί συζητήσεις και σίγουρα πυροδοτεί και διεργασίες στο πολιτικό-αυτοδιοικητικό σκηνικό της περιοχής.


Το 2019 


Η ΔΚΜ-Συνεργαζόμενοι, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κανάτα που διαδέχθηκε τον Λίνο Μπλέτσα,  κατέγραψε σημαντική απώλεια δυνάμεων σε σχέση με το 2019. Τότε ψήφισαν 576 Μηχανικοί εκ των οποίων στην διαδικασία για την Αντιπροσωπεία  337 είχαν επιλέξει την ΔΚΜ-Συνεργαζόμενοι, οι 171 την Κινηση Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας και οι 59 την Πανεπιστημονική.



Eπινίκια στην Κίνηση Μηχανικών έξω από το κτίριο του ΤΕΕ.


agrinionews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο