Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο νομό


«Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στις Ευρωεκλογές να απορρίψουν το μαύρο όραμα του κ. Αυγενάκης, της ΚΑΠ και της ΕΕ.».....

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης στην περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, συνοδευόμενος από κουστωδία ευρωβουλευτών της ΝΔ και στελέχη της περιφέρειας, προσπάθησε να πείσει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι αγρότες ζουν στη «γη της επαγγελίας», βαφτίζοντας το «κρέας-ψάρι».

Όμως οι αγρότες και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνο πως δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα τους στις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις, όπως ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης προκλητικά ανέφερε, αλλά συνεχίζουν και σήμερα με διάφορες αγωνιστικές μορφές να διεκδικούν λύση στα προβλήματα τους, για το εισόδημά τους που έχει συρρικνωθεί, το πολύ υψηλό κόστους παραγωγής, τις χαμηλές τιμών που αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τα προβλήματα με την υδροδότηση των χωραφιών τους. Ζητήματα για τα όποια, ούτε λέξη δεν έβγαλε ο υπουργός…

Μπορεί ο κ. Αυγενάκης, με τις γνωστές μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής» να μίλησε για καταβολή εκατοντάδων εκ. ευρώ για τους αγρότες του νομού (αλήθεια πόσα αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους και όχι αγρότες, αλλά και πόσα αφορούν χρωστούμενα προηγούμενων ετών;), όμως πρόσφατα όλοι είδαν στους λογαριασμούς τους πετσοκομμένες πληρωμές της Βασικής και της συνδεδεμένης Ενίσχυσης, αλλά και των «οικολογικών σχημάτων».

Μπορεί ο κ. Αυγενάκης να μίλησε για την ρηξικέλευθη αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, που μπαίνει σε διαβούλευση, όμως κουβέντα δεν είπε για την μη αποζημίωση της περσινής ακαρπίας στην ελιά, όπου χάθηκαν εισοδήματα από χιλιάδες αγρότες. Αλλά και σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε, στο νέο κανονισμό, ναι μεν θα προστεθούν άλλοι παράγοντες για αποζημίωση, πιθανά και η ακαρπία, όμως θα ανήκει στους προαιρετικούς κινδύνους, για τους οποίους οι αγρότες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους επιπλέον εισφορές για την κάλυψη τους!

Όσα ψέματα και αν πουν, όσες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσουν τα στελέχη της ΝΔ να κάνουν το μαύρο άσπρο για την ΚΑΠ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι όσα σήμερα βιώνουν οι αγρότες είναι η προσωποποίηση της ΚΑΠ.  Είναι η πολιτική που εξόργισε τους αγρότες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη, είναι η λεγόμενη πράσινη μετάβαση που προωθεί την "πράσινη" και "ευφυή" γεωργία, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση γης και παραγωγής.

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει μεγάλη πείρα και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, γνωρίζουν ότι την ΚΑΠ την ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, θυμούνται ότι τα στελέχη αυτών των κομμάτων έπιναν νερό στο όνομα της ΚΑΠ, όπου σταθούν και όπου βρεθούν. 

Μήνυμα πραγματικής καταδίκης είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ! Όλα τα κόμματα, και οι δορυφόροι τους, διαχρονικά από όποια θέση κι αν βρέθηκαν, της αντιπολίτευσης ή της κυβέρνησης, στήριξαν την πολιτική της ΕΕ που στραγγαλίζει τα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. 

Γι’ αυτό σήμερα πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που έγκαιρα κι από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ, την ΚΑΠ , τα "πράσινα" αντιλαϊκά σχέδια, όπου όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων που επιλέγουν.

Στις 9 Ιούνη πρέπει να σταλεί μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο