Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Άρθρο γνώμης: Είναι βαριά η καλογερική και η ενασχόληση με τα κοινά.


Επειδή δεχτήκαμε πολλά ανώνυμα σχόλια, αλλά και mails, γιατί δεν λέμε την γνώμη μας για το Παρατηρητήριο και τις επισημάνσεις του. Σας αναφέρουμε ότι την έχουμε ήδη πει από τις 16 Μαΐου και είναι πολύ απλά και κατανοητά για όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση (δείτε εδώ)......
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι πριν την έλευση του Προϋπολογισμού για ψήφιση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωτική η γνώμη του Παρατηρητηρίου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ της χώρας εκ της νομοθεσίας.
Μόλις έρθει η γνώμη του Παρατηρητηρίου, θα πρέπει οι επισημάνσεις του να ενσωματωθούν ή αν είναι πολύ σοβαρές και πολλές σε πλήθος, να έχουμε μεγάλες αλλαγές στον Προϋπολογισμό, κατάρτιση του κυριολεκτικά εξ αρχής και μεγάλη χρονική καθυστέρηση.
Ο Δήμος Ξηρομέρου κατέθεσε Προϋπολογισμό για το 2024, ύψους 38.904.441,30 € και αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο «πλούσιο» Προϋπολογισμό από την ίδρυση του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των τέως Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.
Οι επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου ήρθαν 13/5 και 16/5 οι επισημάνσεις του ενσωματώθηκαν στον Προϋπολογισμό και την ίδια ημέρα βγήκε πρόσκληση για Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα 20 Μαΐου, όπου ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, γιατί μόνο με αρκετά χρήματα και έργα αλλάζει η μοίρα του τόπου και όχι με δημαγωγία και λαϊκισμό.
Το Παρατηρητήριο εντόπισε μέσα σε εκατοντάδες εγγραφές και κωδικούς ΕΣΟΔΩΝ και ΕΞΟΔΩΝ του Προϋπολογισμού, 4 λάθη καταχωρήσεων ποσών στους ανάλογους κωδικούς, συνολικού ποσού μόνο 59.379 €.
Ξαναλέμε για να το καταλάβετε, 4 λάθη συνολικού ποσού 59.379 €, σε Προϋπολογισμό ρεκόρ στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου ύψους 38.904.441,30 €.
Τα μικρά λάθη θεραπεύτηκαν άμεσα και ο Προϋπολογισμός άλλαξε, αυξανόμενος κατά 8.000 €.
Τώρα αν κάποιοι βλέπουν κάποιο σοβαρό θέμα σε αυτό, θέμα σοβαρό είναι η άγνοια τους και αυτή είναι η προσωπική μας επώνυμη γνώμη.
Σε όλους τους Δήμους, όποιος δει τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου, δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει κάποια λάθη, γιατί μιλάμε για εκατοντάδες ποσά και κωδικούς ΕΣΟΔΩΝ και ΕΞΟΔΩΝ και κάτι ανάλογο συμβαίνει, αρκεί αυτά να μην είναι σε τεράστια έκταση και να μην έχει και σοβαρά θέματα, όπως π.χ. απόκρυψη εξόδων και υποχρεωτικών δαπανών, που είναι ποινικό αδίκημα και εκεί θα κτυπήσουν έστω και αργά κάποιες ηχηρές καμπάνες για κάποιους. π.χ. το έξοδο της ΔΕΗ το να το αποκρύβεις ή να το δηλώνεις εσκεμμένα στο 1/5 από το πραγματικό, έχει ένα θέμα και δεν μιλάμε για τον Προϋπολογισμό του 2024.
Αυτά τα απλά για όσους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασχολούνται και ψάχνουν να μάθουν τις διαδικασίες λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπαίνουν στη βάσανο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Είναι βαριά η καλογερική και η ενασχόληση με τα κοινά.

mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο