Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη προμήθεια και για να τεθούν σε κυκλοφορία, τα 2 ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου.

Φωτογραφία αρχείου.
 

Με δύο ισάριθμες αποφάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου, για ανάληψη υποχρέωσης, προς δέσμευση και διάθεση των σχετικών χρηματικών πιστώσεων, που αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις εντοπίσαμε (δείτε εδώ και εδώ), προχωράνε οι διαδικασίες προμήθειας και ενεργοποίησης σε κυκλοφορία των 2 mini bus είκοσι θέσεων το καθένα, που αποκτά ο Δήμος Ξηρομέρου.....
Με αυτό τον τρόπο υλοποιείται η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.
Με την συγκεκριμένη προμήθεια των 2 οχημάτων θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη που έχουν να κάνουν με την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας κατά χρονικές περιστάσεις, για την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου (π.χ Παλαιομάνινα), αλλά και για πολλές άλλες πιθανές χρήσεις που είναι αναγκαίες (π.χ. μετακίνηση αθλητικών ομάδων, μετακίνηση μαθητικών ομάδων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, μετακίνηση ομάδων επισκεπτών, μετακίνηση για καλοκαιρινά μπάνια κ.λπ)
Η προγραμματική δέσμευση είναι στην σελίδα 10 του προγράμματος της παράταξης του Γιάννη Τριανταφυλλάκη και συγκεκριμένα αναφέρεται: «Επίσης στο πλαίσιο της κοινωνικής εξυπηρέτησης των απομακρυσμένων πολιτών, διεκδικούμε την αγορά μικρών λεωφορείων για την εσωτερική μετακίνηση των δημοτών μας».
Η συγκεκριμένη προγραμματική δέσμευση ήταν και στο πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', αλλά 5 χρόνια δεν έφτασαν για να υλοποιηθεί, καταμετρήθηκε σαν μία από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, μάλλον γιατί το ταμείο ήταν μονίμως μείον, τρύπιο και ο Δήμος Ξηρομέρου μονίμως κατηγορούμενος για χρέη στα Δικαστήρια.

mytikaspress

4 σχόλια:

  1. Ευτυχώς υπάρχει και το μυτικα πρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοτικές συγκοινωνίες , σχεδόν σε όλους τους Δήμους αποδείχτηκε οτι υπήρξαν προβληματικές και έχουν κλείσει , αλλά και όπου υπάρχουν ακόμη , ο Δήμος ζημειώνεται. Αν πρόκειται να ζημειωθεί ο Δήμος ας λείπει το βύσινο... Ας γίνει ένας μηνιαίος ενδεικτικός προϋπολογισμός κόστους ( έξοδα οδηγών , ασφάλιση οδηγών , συντήρηση Λεωφορείων , καύσιμα ) κι εσόδων και θα δούμε αν συμφέρει ή όχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΘΕΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΛΠ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ ΞΕΡΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δήμος μόνο θα εισπράττει ας ανακούφιση οικονομικά κ διευκολύνει τους πολίτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο