Κυριακή 26 Μαΐου 2024

1η μέρα της Καλλιτεχνικής εβδομάδας μιας εκδήλωσης εξωστρέφειας που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό σχολείο Ι.Π.Μεσολογγίου

 


"Την Παρασκευή 24-5-2024, άνοιξε  η αυλαία της  Καλλιτεχνικής εβδομάδας, μια εκδήλωση εξωστρέφειας, που διοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο   Ι.Π.Μεσολογγίου, με την υποστήριξη  του Τομέα Πολιτισμού της Π.Ε.Δυτικής Ελλάδας. Η αυλαία άνοιξε με τα εγκαίνια της  έκθεσης εικαστικών και με παράσταση θεάτρου σκιών Καραγκιόζη. .....                     

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία από σήμερα Σάββατο 25-5, την  Κυριακή 26-5 από τις 11:00 έως τις 13:00 καθώς και τα πρωϊνά της Δευτέρας και Τρίτης της επόμενης εβδομάδας να θαυμάσει

εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου,  με νωπογραφία, ψηφιδωτά, ζωγραφική σε μουσαμά, σχέδια με μολύβι και με χρώμα, με ελεύθερη θεματολογία. Η έκθεση δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη της έκθεσης να διακρίνει τη δημιουργική φαντασία και το ταλέντο των παιδιών που εκφράστηκαν μέσω της τέχνης. Καθοδηγητές, υποστηρικτές πάντα δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κ. Γιώργος Τσάτσος, κα Σοφία Κανάκη και  κα  Δήμητρα Θανοπούλου.

Στον ίδιο χώρο αναπτύχθηκε έκθεση  φωτογραφίας με θέμα την Διαφορετικότητα.

 Μια έννοια που θέλησαν οι μαθητές  και μαθήτριές μας να αποτυπώσουν, με το φωτογραφικό τους φακό, για να δώσουν στο κοινό, ένα μάθημα ζωής και ενσυναίσθησης…. «Αποδέχομαι και καλλιεργώ τη διαφορετικότητα στη ζωή μου σημαίνει ανοίγομαι. Όταν κάποιος ανοίγεται, μπορεί να βλέπει και να βιώνει την ομορφιά γύρω του στα πάντα και σε όλους». Με αυτή την  ερμηνεία της έννοιας της διαφορετικότητας,  οι  μαθητές μας  εξελίχθηκαν μέσω της τέχνης της φωτογραφίας  και επιπλέον αντιλήφθηκαν τις διαφορετικές οπτικές,  αντιλήψεις και ερμηνείες  που υπάρχουν στον κόσμο που τους περιβάλλει. Για την  έκθεση  φωτογραφίας υπεύθυνες, οι καθηγήτριες  Σοφία Ντιάγκα και Δήμητρα Θανοπούλου.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκε θέατρο σκιών, μια συνεργασία των κατευθύνσεων Εικαστικών και Θεάτρου.  Ο Καραγκιόζης, επίκαιρος, μαχητικός και διαχρονικός, αγαπημένος ήρωας του λαϊκού θεάτρου, με μεγάλη παιδαγωγική αξία, ήρθε αντιμέτωπος με το «μεταφυσικό», στην παράσταση «Ο Καπετάν Νεκρολεβέντης». Το σενάριο,  η σκηνοθεσία  και η μουσική επενδυση της παράστασης ήταν του μαθητή της Γ’ Γυμνασίου, Βούλγαρη Αναστασίου. "Ένας σκελετός εμφανίστηκε στον κόσμο του αγαπημένου μας ήρωα,  ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανακάλυψης  της  ταυτότητάς του. Αρωγοί και εμψυχωτές σε όλη αυτή την προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών οι καθηγητές,  κ. Γιώργος Τσάτσος και κα Κατερίνα Στρατηγάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βούρβαχης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  κ. Χρήστος Καζαντζής, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Νίκος Σταμάτης,  ο χαράκτης  Αποστόλης Κούστας, ο ζωγράφος Βαγγέλης Ρόμπολας, ο εικαστικοί Αγησίλαος Ρόμπολας και Σεμίνα Μποροδήμου, πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες.

Στην τοποθέτησή της,  η Διευθύντρια Ανδριανή Χαλαζιά αναφέρθηκε στην έμφαση που έδωσε η σχολική κοινότητα στο χτίσιμο των συνεργασιών  με φορείς, σχολές και πανεπιστήμια.

Ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για όλη την στήριξη και την κοπιαστική προσπάθεια που κατέβαλε για την επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και για όλη την συνεργασία που είχαν στην διάρκεια της χρονιάς. 

Ευχαρίστησε το προσωπικό του Κτηρίου Χρυσόγελου για την φιλοξενεία της έκθεσης καθώς και το προσωπικό του  Δήμου Μεσολογγίου."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο