Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλης Φεύγας: Έχουμε διαφορετικη φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την διαφορετική πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στον Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι:

1.    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να φυλάξει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα σύνορα μας και γι’ αυτό τον λόγο σχεδιάζει την πρόσληψη 800 συνοριακών φυλάκων αλλά και την ενίσχυση των αρμόδιων φορέων με σύγχρονα τεχνικά μέσα, ώστε να μειωθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα.

2.    Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προχωρά η επιτάχυνση της απονομής ασύλου σε αντίθεση με της αργές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που ίσχυαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


3.    Προχωρά σε κλειστές δομές ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχός, πιο αποτελεσματική αστυνόμευση σε σχέση με τα ανοιχτά κέντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων.

4.    Έχουν ήδη ξεκινήσει οι επιστροφές, όσων δεν δικαιούνται άσυλο και θα ενταθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε μεγαλύτερο αριθμό το επόμενο χρονικό διάστημα.

5.    Ξεκίνησε η αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αντίθεση με την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας.  Γι΄ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεσπίσει ανταποδοτικά μέτρα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών στην ηπειρωτική Ελλάδα που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

6.    Τέλος, με την τελευταία νομοθετική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση δείχνει την αποφασιστικότητα της να βάλει τάξη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με την ανεξέλεγκτη δράση τους και την ανοχή που επικρατούσε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Φεύγας καταλήγοντας τόνισε ότι στην υπόθεση του μεταναστευτικού ο ακραίος πολιτικός λόγος και οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο, καθώς όχι μόνο δεν προσφέρουν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το επιδεινώνουν. 

4 σχόλια:

  1. 1. Εστω ενα καράβι φτάνει στα θαλάσσια συνορα Ελλάδας - Τουρκιας. Τι κάνεις; Προφανως όσο ειναι στο μέρος της Τουρκίας δεν μπορείς να κανεις κάτι. Οταν μπεί στην Ελληνικη πλευρά τι θα κάνεις; Θα το γυρίσεις πίσω; Αν ενας βουλευτης πει ότι θα κάνει αυτό, το γνωστο push back, απλά είναι άσχετος με το θέμα και επικινδυνος. Θα βρεθεί η Ελλάδα κατηγορούμενη και η Τουρκία θα αναλάβει την διάσωση των προσφύγων. Αν καταλαβαίνεις βουλευτή, τη σημαινει αυτό.
    Οπότε αναγκαστηκα θα τους περισυλλέξεις. Μετά που θα τους πάς; Στην χώρα τους; Ποιά ειναι η χώρα τους; Το κόστος ποιος θα το αναλάβει; Να θυμήσω στον βουλευτή Φευγα, ότι απο το καλοκαίρι οι επαναπροοθήσεις αγγίζουν τον ατιθμό των...30.

    2. Γέλανε και οι πέτρες...

    3. Τις κλειστες δομές δεν τις χρηματοδοτεί η ΕΕ. Αρα, θα την χρηματοδοτήσει ο Ελληνας φορολογούμενος. Οποτε θα αναγκαστει το Ελληνικό δημόσιο να συντηρει 80-100.000 ανθρώπους. Εναν στρατό ακόμα, αν δεν το ξέρεις. Ασε που εκ προοιμιού θεώρεις ότι οι μεταναστες είναι εγκληματιες, το οποιό δεν ισχυει. Αν κλειστουν σε κλειστες δομες, πολλοί θα είναι αυτοί που θα πηδάνε την μάντρα και τότε όντως θα είναι επικινδυνοι.
    Να θυμησω ένα γνωστο, κλείστο κέντρο κράτησης. Στο Αουσβιτς.

    5. Ποια αποσυμφόρηση; Απο 5000 η Μορια έχει πάει 20000-25000...
    Στην αποσυμφόρηση θα βοηθησει και η Αμφιλοχία; Το είπατε στον κόσμο;

    6. ΜΚΟ, ο νέος έχθρος...


    Φιλικη συμβούλη: Αλλάξτε τροπάριο, η εθνικη τραγωδία είναι προ των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ. Φεύγας ( πολιτευτής της Ν.Δ ) και γενικότερα η Ν.Δ , προεκλογικά , για το μεταναστευτικό έλεγαν άλλα !!! Σήμερα μας λέει , άλλα.... Δεν πείθετε κανέναν κ. Φεύγα. Καταργήσατε το υπουργείο μετανάστευσης και, σε 6 μήνες το επανιδρύσατε. !!! Κοροιδεύετε τον κόσμο. Δεν σας εφτεγαν οι προηγούμενοι που είχαν την πολιτική που είχαν για τους μετανάστες ή πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες . Βγαίστε και πείτε ενα συγνώμη στον λαό. Πείτε οτι σας πιέζει η Γερμανία και η Ευρώπη ή η Αμερική και ότι θα κάνετε , αυτά κι αυτά κι αυτά..... Φέρτε μετανάστες στον Καρβασαρά , στην Κατούνα , στο Ανοιξιάτικο και στο Χαλκιόπουλο κι ελάτε μετά να ζητήσετε ψήφο. Γνώμη μου είναι οτι το μεταναστευτικό θα σας βγεί μπούμερανγκ. Γιατί ; Απλούστατα , είπατε στον λαό , προεκλογικά, ψέματα για το μεταναστευτικό . Να μην πω ότι λοιδορούσατε και τους προηγούμενους που κυβερνούσαν. Τα υπόλοιπα είναι απλώς φληναφήματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑ ΝΑ ΕΛΘΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ
    ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΙ. ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΣΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΩ ΓΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΕΣΠΑΧΝΟΙ .
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2014 ΜΠΗΚΑΝ 41000 2015 ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 856000
    ΤΟ 2016 170.000 ΤΟ 2017 30000 ΑΦΟΥ ΕΚΛΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΚΛΠ ΤΟ 2018
    49000 ΚΑΙ ΤΟ 2019 ΠΟΥ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΕΡΤΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 80000.
    ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΗΠΙΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ Κ.... ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΡΙΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΕ. ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΧΙΛΤΟΝ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ . ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΣΙΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ.ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ; ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΦ'ΥΨΗΛΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΟΥΣΤ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ, ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο