Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα -Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια

     Τρία είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Το δεύτερο θετικό κρούσμα του ιού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και πρόκειται για το ένα από τα παιδιά της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το τρίτο κρούσμα αφορά ταξιδιώτη που βρέθηκε στην Ιταλία.
Την ίδια στιγμή τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί που ήταν το δεύτερο κρούσμα του ιου στη χώρα υποβλήθηκε σε δύο τεστ εκ των οποίων το δεύτερο έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.
Το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης όπως και η μητέρα του.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το παιδί δεν πήγε στο σχολείο αλλά συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.
Κλείνει το σχολείο για 14 μέρες
Για το σκοπό αυτό ακολουθείται η ιχνηλάτηση των επαφών του με τους συμμαθητές του, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο εντοπίζοντας εκείνους τους μαθητές που έχουν εκτεθεί σε υψηλότερο κίνδυνο. Και σε αυτούς τους μαθητές, ήδη, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ έχουν συστήσει στους γονείς να παρακολουθούν την υγεία των παιδιών για 14 μέρες , περιορίζοντας όσο τον δυνατόν τις μετακινήσεις και εάν είναι δυνατόν να παραμείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον.
Υπενθυμίζεται  ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπ. Υγείας το εν λόγω σχολείο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 μέρες.
Με ήπια συμπτώματα η 38χρονη
Στο μεταξύ, με ήπια συμπτώματα συνεχίζεται η νοσηλεία της 38χρονη που διαγνώστηκε με το νέο κορονοϊό, στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.
Η 38χρονη είναι απύρετη και συνεχίζει την αγωγή της. Θα παραμείνει 14 ημέρες σε απομόνωση και στη συνέχεια θα τεθεί σε κατ΄ όικον απομόνωση στο σπίτι της. Συνολικά, θα πρέπει να παραμείνει 27 μέρες σε απομόνωση, όπως μετέδωσε το MEGA.
Μετά το νέο κρούσμα, στην συμπρωτεύουσα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο