Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: Ανεπιτήρητα ζώα σοβαρό πρόβλημα που βασανίζει την ορεινή Λευκάδα

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με πρόταση για νομοθετική ρύθμιση για τα ανεπιτήρητα.

  Σε συνέχεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Καρυά στις 9 Φεβρουαρίου για τα ανεπιτήρητα και της δέσμευσης που ανέλαβε για τη διευκόλυνση της σύλληψής τους, και ενόψει ψήφισης νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Στρατάκο.
Ο Βουλευτής εισηγήθηκε την ανάγκη θέσπισης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία να προβλέπει την αναισθητοποίηση ανεπιτήρητων ζώων για την διευκόλυνση της σύλληψής τους, καθώς και τους συγκεκριμένους όρους της διαδικασίας αυτής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαδάς πρότεινε τη θέσπιση ρύθμισης, στο πλαίσιο του άρθρου 17 του νόμου 4056/2012, στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος διαχείρισης των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, με αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, με προσθήκη πρόβλεψης διαδικασίας αναισθητοποίησης και τη διευκόλυνση της περισυλλογής.


Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για αυτό το σοβαρό πρόβλημα που βασανίζει εδώ και χρόνια την ορεινή Λευκάδα και πλέον έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Αναφέρθηκε στις καταστροφές που γίνονται σε καλλιέργειες, συχνά ολοσχερείς, επισημαίνοντας επιπλέον ότι απειλούνται και ανθρώπινες ζωές, καθώς τα παραγωγικά ζώα περιφέρονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες και αγροτικούς δρόμους κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, τονίζοντας ότι πλέον η υπομονή και η αντοχή των κατοίκων έχει εξαντληθεί.
Ο Υπουργός κ. Βορίδης δεσμεύθηκε ότι οι νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου του θα εξετάσουν το θέμα ώστε να βρεθεί η πιο πρόσφορη νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα καταθέσει σύντομα, πιθανότατα στο νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να δοθεί οριστικά λύση στο πρόβλημα.

2 σχόλια:

  1. Κ στον Αστακό τα ίδια γίνονται..ζώα μες στο δρόμο χωρίς να τα επιτηρεί κάνεις..θα σκοτωθεί κόσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΩΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο