Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Έτος ¨Κωσταντίνου Χατζόπουλου¨ - Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής


Την ανακήρυξη του έτους 2020 ως έτος ¨Κωσταντίνου Χατζόπουλου¨, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη συνεδρίαση του.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου ποιητή και πεζογράφου θα υλοποιηθεί μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλο το έτος αποτελούν, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου,  απόδοση αναγνώρισης σε έναν σπουδαίο ΑγρινιώτηΕίναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων. Το Αγρίνιο ενώνει όλες  τις δημιουργικές δυνάμεις του για να τιμήσει τον Αγρινιώτη με την διεθνή ακτινοβολία. Να ευχαριστήσω θερμά όσους μας παρότρυναν να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα. Δε σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής από την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου και την υποδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατατέθηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά όπως διαφάνηκε υπάρχει περιθώριο για πολλές ακόμη».   

Της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αγρινίου παρουσία τηςΠροϊσταμένης της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αθανασίας Παπαθανασίου με τη συμμετοχή μελών του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου  «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος», της κ. Σοφίας Λαχανά - απόγονο  της οικογένειας Χατζόπουλου, του Λαογραφικού- Ιστορικού- Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλ/νίας, του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλ/νίας, της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, του  Μουσικού  Συλλόγου  «ΟΡΦΕΥΣ», της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Κίνηση πολιτών «ΔΡΩ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο