Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Εορτή Αγίου Θεοκλήτου στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου

Η μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου εορτάσθηκε σήμερα στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.
Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσολογγίου, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Προκάτοχό του, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο, ο οποίος ανήγειρε το συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο εις τιμήν του προστάτου του Αγίου.
Επίσης, εφ’ όσον δεν τελείται η Θ. Λειτουργία την Τετάρτη της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον εορτάζοντα Ἱ. Ναό του Αγίου Θεοκλήτου, το τριήμερο ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Βερονίκης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών Μεσολογγίου.
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Κλεισούρας, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου κυρού Θεοκλήτου, ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο